Haberler

Kocaeli: Gebze'de Memurlara Polis Engeli

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde, 2007 Bütçesini Protesto Etmek İsteyen Memurlar, Yürüyüş İzinleri Olmadığı Gerekçesiyle Polisin Engeliyle Karşılaştı. Cumhuriyet Meydanı'na Kadar Yürümek İsteyen Eylemcilerle Polisler Arasında Çıkan Gerginlikte, Toplam 5 Kişi Kısa Süreli Gözaltına Alındı.

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde, 2007 bütçesini protesto etmek isteyen memurlar, yürüyüş izinleri olmadığı gerekçesiyle polisin engeliyle karşılaştı. Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürümek isteyen eylemcilerle polisler arasında çıkan gerginlikte, toplam 5 kişi kısa süreli gözaltına alındı.

Hükümetin 2007 bütçesini bugün bütün Türkiye'de olduğu gibi Gebze'de de iş yavaşlatma ve vizite eylemleriyle protesto etmek isteyen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) üyelerinden oluşan yaklaşık 200 kişi, bugün Gebze Devlet Hastanesi'nde toplu olarak viziteye çıktıktan sonra, basın açıklaması yapmak üzere Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürümek istedi. Yürüyüş yapmak üzere, ellerindeki pankartlarla yol kenarında yerlerini alan eylemci memurlar, polis barikatıyla karşılaştı. Gebze İlçe Emniyet Müdürü Ali Şahinli, eylemin 2911 sayılı Gösteriş ve Yürüyüş Yasası'na aykırı olduğu gerekçesiyle yapılamayacağını, ısrar edilirse 2559 sayılı kanuna göre zor kullanmak durumunda kalacağını ifade ederek, eylemci memurları uyardı. Bu uyarı üzerine eylemde kararlı olan memurlar ile Müdür Şahinli arasında oldukça ilginç ve komik diyaloglar yaşandı. Müdür Şahinli, eylemde kararlı olan memurları bir türlü ikna edemeyince, sonunda yasayı getirtip okudu. Eylemci memurların "Yürüyüşümüz hukuka aykırı ise bizi gözaltına alın" demeleri üzerine, Müdür Şahinli, "Merak etmeyin, onu yapacağım" diyerek polislere etraflarını çevirme talimatı verdi.

Polis tarafından adeta ablukaya alınan memurlardan, yürümekte ısrar eden Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Orhan Kaya, şube sekreteri Serdar Dikkatli ve şube hukuk sekreteri Remzi Kaya ile 2 eylemci memur, polise karşı gelmek ve vatandaşları provoke etmek suçlamasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan memurlar Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, diğer eylemci memurların sağduyulu davranması sonucu olaylar fazla büyümedi. Gözaltına alınan Şube Başkanı Orhan Kaya'nın ise bu sırada cep telefonu çaldı. Kaya, ekip otosunda cep telefonundan arayan oğluna "Oğlum bekle biraz, işimiz var. Burada sorun çıktı" dedi.

Eğitim-Sen Genel Başkan Alaaddin Dinçer'in olaydan cep telefonuyla haberdar edilmesi üzerine devreye Kocaeli İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal girerek, İlçe Emniyet Müdürü Ali Şahinli'ye telefonla ortamı germemesi için talimat verdi. Bunun üzerine ortamı yumuşatmaya çalışan Şahinli, gözaltına alınan memurları da serbest bırakarak, polisin belirlediği güzergahta yürümelerine izin verdi.

Yaklaşık 1 saatlik gecikmenin ardından, geniş güvenlik önlemleri altında yürüyüş eylemlerine tekrar devam eden memurlar, basın açıklaması yapmak üzere Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Memurlar adına basın açıklamasını yapan Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Orhan Kaya, Gebze'de bu tür engellemelere daha önce rastlamadıklarını belirterek, başta öğrencileri olmak üzere herkesin kendilerine destek verdiğini söyledi. Hükümet ile memur sendikaları arasında beşincisi yapılan toplu görüşmelerden çekildiklerini de ifade eden Kaya, "Devlet Memurları Kanunu ile kamu çalışanlarının iş güvencesi ortadan kaldırılmakta, siyasi kadrolaşmanın önü daha da açılmaktadır. 1 Ocak 2007 tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasası ile birlikte sağlıkta yıkım süreci hızlanacaktır" dedi.

Basın açıklamasının ardından eylemciler, olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title