Haberler

Kocaeli Emniyeti'nden Çete Operasyonu

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Tarafından Gerçekleştirilen " Körfez Ateşi " Operasyonu Kapsamında Aralarında 1emekli Polis Memuru ile 1 Uzman Çavuşun da Bulunduğu 22 Şahıs Yakalanırken, Şahıslarla Birlikte Çok Sayıda Silah ve Malzeme Ele Geçirildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen " Körfez Ateşi " operasyonu kapsamında aralarında 1emekli polis memuru ile 1 uzman çavuşun da bulunduğu 22 şahıs yakalanırken, şahıslarla birlikte çok sayıda silah ve malzeme ele geçirildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, kamuoyunda H.Ö. çetesi olarak bilinen şahısların yeniden çeşitli faaliyetlere başladıkları ve eylem hazırlığı içinde olduğunu tespit eden organize, özel harekat ve istihbarat polisi " Körfez Ateşi" operasyonu için düğmeye bastı. Ekipler tarafından Kocaeli, Sakarya ve İstanbul'da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyonda aralarında çete lideri M.H.Ö' ile çete üyeleri H.K., E.D., A.B., C.A., K.K., M.F., İ.G., B.C., T.Ç., E.K., K.Ö., M.K., A.A., F.P., M.D. Y.A., A.B, B.K., M.B., A.O.P. ve A.Ö. gözaltına alındı. Şahısların ev, işyerleri ve otomobillerinde yapılan aramalarda 11 adet değişik çap ve markalarda tabanca, tabancalara ait çok 16 adet şarjör, değişik çap ve markalarda 577 adet fişek, 4 adet değişik markalarda otomatik av tüfeği, 5 adet değişik şahıslara ait yüksek meblalarda çek ve senet, 2 adet

başkalarına ait kimlik, 2 adet telsiz, 2 adet bilgisayar, sustalı bıçık, kelepçe, bir miktar esrar maddesi ile 1 adet özel zırhlı lüks otomobil ele geçirildi.

Operasyon anı polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenirken, ele geçirilen cephaneliği andıran silahlar ve malzemeler basına gösterildi. Yakalanan şahıslar arasında Kocaeli'de görev yapmış emekli 1 polis memuru ile jandarmadan ihraç edilmiş 1 uzman çavuşun bulunduğu, ele geçirilen silahlardan 3'ünün kamu görevlilerine ait olduğu öğrenildi.

Haklarında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, tehdit ve darp ile menfaat temin etmek, zorla adam kaldırmak, şahıslara karşı baskı ve şiddet uygulamak, ölümle tehdit etmek, silah teşhirinde bulunmak, zorla senet ve sözleşme imzalatmak, mağdurların şikayetçi ve davacı olmalarını engellemek ile haksız menfaat temin etmek" suçlarını işlemek gibi iddialar bulunan şahıslar için ek gözetim süresi alınırken, şahısların sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye gönderileceği belirtildi.

(RY-İHS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title