Haberler

Kocaeli Ehl-i Beyt Derneği, Gebze'de Hazreti Hüseyin'i Anıp Aşure Dağıttı

Hazreti Hüseyin'in şehit edilişinin bin 367. yıldönümü dolayısıyla, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Darıca Beldesi'nde düzenlenen anma programı ve aşure dağıtımına katılan Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı mücadelesini ehl-i beyt ruhuyla verdiğini söyledi.

Nene Hatun Stadı'ndaki programda konuşan Öztürk, ehl-i beyte sahip çıkmanın Hazreti Peygamber ve Kur'an-ı Kerim'in emri olduğunu belirterek, "Ehl-i beyt hukukuna sahip çıkmanın sadece Hazreti Ali ile sınırlı kalması doğru değildir. Ben bunu 20 yıldır anlatıyorum. Hakikatı olduğu gibi söylemeyen, kılıç çekenden daha zalimdir. Aydınları ve alimleri konuşmayan ülkeler imha olur. Son dönemde aydınlar konuşmuyor. Bugünkü İslam dünyası, ehl-i beyt geleneğini yaşasaydı, emperyalizmin zulmüne karşı ayağa kalkardı. Hazreti Hüseyin'in ifade ettiği mesajı, İslam dünyası anlamalıdır. Tarihteki örneği, bizim Kurtuluş Savaşımız'dır. Hazreti Hüseyin'den en iyi dersi çıkartan ve Kurtuluş Savaşı'nı verenler, Mustafa Kemal ve komutanlarıdır. Bugün batı, Atatürk'ü affetmiyor ve Türkiye'nin Atatürk'ten uzaklaşmasını istiyor. Çünkü batı emperyalizmine kafa tutup kurulan tek İslam devleti Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bu ülke, laik devlet ve müslüman millettir. Mustafa Kemal, ehl-i beyt ruhuyla mücadele etmiş ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur" dedi.

Öztürk, "Bugün Türkiye'de dinler arası diyalog diye ılımlı İslam'ı yerleştirmeye çalışanlara karşı çıkmalısınız. Bakın Papa, Hazreti Muhammed'e küfretti. Bizde ise törenlerle karşılandı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, çoğunluğunu küçük çocuklar ve kadınların oluşturduğu Gebze Muhammediye Camii, Çayırova Hz. Ali Camii ile Hz. Ali Asger ve Ehl-i Beyt Derneği sinezen grupları, okunan ilahiler eşliğinde, elleriyle göğüslerine ve başlarına vurdu. Yası simgelemek içi tamamı siyah giysiler içinde ve başlarına taktıkları "Ya Hüseyin", "Ya Zehra" ve "Ya Zeynep" yazılarıyla programa katılan gruplar, dövünme sırasında kendilerinden geçti. Anma programına katılan 7'den 77'ye kadar herkes, aynı tempoda sürekli "Ya Hüseyin" diyerek yas tuttu.

Bazı çocuklar ise Kerbela'da şehit edilen Hazreti Hüseyin'in 6 aylık oğlu Ali Asger'i temsilen bir tabutu da topluluk içinde dolaştırdı. Anma programı sırasında tişörtlerle duran bazı çocukların üşüdükleri görüldü. Kanlı sahnelerin sergilenmediği programda, Kızılay tarafından kurulan çadırda kan bağışında bulunuldu.

(KA-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title