Haberler

Kocaeli Depremin Karada Silinen İzleri Denizde Yaşıyor Hd 1

Kocaeli Depremin karada silinen izleri denizde yaşıyor HD 1Depremin karada silinen izleri denizde yaşıyorGÖLCÜK(Kocaeli), (DHA) - 17 Ağustos Depreminin Kocaeli'deki izleri silinirken, Gölcük Değirmendere'de denize çöken alanın kalıntıları su altında hala yaşıyor.

Kocaeli Depremin karada silinen izleri denizde yaşıyor HD 1

Depremin karada silinen izleri denizde yaşıyor

GÖLCÜK(Kocaeli), (DHA) - 17 Ağustos Depreminin Kocaeli'deki izleri silinirken, Gölcük Değirmendere'de denize çöken alanın kalıntıları su altında hala yaşıyor. Su altına dalanlar otel, otomobil, dondurma tezgahlarını ve enkaz yığınları görebiliyor.

17 Ağustos depreminin üzerinden 19 yıl geçti. Depremin izleri silinirken depremde Gölcük Değirmendere sahilinde yaklaşık 4 dönümlük alan denize gömüldü. Sulara gömülen çınar ağaçları, vapur iskelesi, otel, bina, dondurma dolapları ve bir otomobil denizin altında adeta batık bir şehri andırıyor. Batık şehir balıkların yuvası haline geldi. Demirören Haber Ajansı ekibi sualtına dalış yaparak batık şehri görüntüledi.

Depremin izlerinin sualtında hala devam ettiğini söyleyen Marmara Karadeniz Dalış ve Cankurtarma Merkezi dalış eğitmeni Cihan Arslan, Enkazların yüzde 60'ı 18 metrede ve 35 metreye kadar enkaz devam ediyor. 7-8 tane çok büyük çınar ağacımız iki enkaz binamız biri sağlam diğerinin üzerinde ağlar var ve bir de su altında otomobil var. Görüş olarak yılın çoğu zamanı net bir görüş alabiliyoruz. Eskiden bizim oynayıp gezindiğimiz parklar artık suyun altında. Biz sadece oraya misafir olarak girebiliyoruz. Şimdi ise orada çeşitli balıklara ev sahipliği yapıyor. Depremi ben burada yaşadım. Enkaza ilk dalış yaptığım günü hala hatırlıyorum. Gözlerim dolmuştu. Devasa çınar ağaçları çökük bir şekilde duruyor. Çocukluğumuzun geçtiği yerleri suyun altında görünce insan o kötü günleri hatırlıyor. dedi.

DALGIÇLARIN GÖZDESİ 'BATIK BİR ŞEHİR'

Değirmendere sahilindeki enkazın batık şehirler arasındaki en nadir bir yer olduğunu söyleyen Cihan Arslan, Türkiye'nin dört bir yanındaki dalgıçların yeni gözdesi oldu su altındaki batık şehrimiz. Aynı zamanda da yurt dışından da birçok kişi dalış yapmak amacıyla buraya geliyor. İnsanlar merak ediyor. Burası yasal olarak dalış yapılabilecek batık şehirlerden biri hatta çok nadir bir yer. Batığımız yalnız çok narin. Bazen dalgıçlar geldiğinde gün ışığı ve akıntıyla birlikte görüşün az olduğu zamanlar olabiliyor ama her türlü görüşte dalış yapılma imkanı var. Bizimle birlikte depremi yaşayanların üzüldüğünü görebiliyoruz. Hatta dün ilk defa enkaza dalış yapan bir arkadaşımız vardı. Suyun altında hüzünlendiğini hissettim net bir şekilde çıkıncada üzüldüğünü söyledi. Biz çok uzun süredir dalıyoruz. Sadece sorulduğunda bahsediyoruz ama yeni insanlar dalış yaptığında burayı bilen insanlar hüznü yaşıyor. 19 yıl içersinde çok azda olsa akıntı ve su şartları nedeniyle oynamalar oldu. Su altındaki otomobilin gövdesini eskiden komple görebiliyorduk ama artık sadece lastikleri görebiliyoruz. diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title