Haberler

Kocaeli'den Pakistan'a Üniversite... -Kocaeli Büyükşehir Belediyesince Pakistan'da Yaptırılan Üniversitenin İnşaatı Tamamlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Pakistan'da Yaptırdığı Üniversitenin İnşaatının Tamamlandığı Bildirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Pakistan'da yaptırdığı üniversitenin inşaatının tamamlandığı bildirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Belde A.Ş. Genel Müdürü Gültekin Görüm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pakistan'da geçen yıl yaşanan deprem sonrasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin bu ülkeye üniversite yapma sözünü yerine getirdiğini belirtti.

Muzafferabad'da yapılan üniversitenin 25 dönüm alan üzerinde kurulduğunu ifade eden Görüm, inşaatları tamamlanan kampüsü Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in de gezip incelediğini ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ettiğini söyledi.

Kampüsün 8 ayda inşa edildiğini belirten Görüm, şöyle konuştu:

''Kampüs, 25 dönümlük alan içinde 6 bin metrekare kapalı alana sahip ve 5 binadan oluşuyor. Binalar, çelik konstrüksiyonla yapıldı. İki ve tek katlı binalardan oluşan üniversite kampüsünde revir, kütüphane, laboratuar, kafeterya, öğretmen odaları, kafeterya ve idari birimler yer alıyor. Arazi üzerinde ayrıca spor tesisi ve otopark da bulunacak.''

Görüm, üniversitenin bayramdan sonra Pakistanlı yetkililere teslim edileceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title