Haberler

Kocaeli'den Kısa Kısa

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde düzenlenen operasyonlarda, 125 kilo 24 gram uyuşturucu ve uyarıcı madde ele geçirildi.

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde düzenlenen operasyonlarda, 125 kilo 24 gram uyuşturucu ve uyarıcı madde ele geçirildi.

Karamürsel Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 6 aylık çalışma kapsamında ilçede, 85 bin 464 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusunun yapıldığı, 112 aranan şahısın yakalandığı ve bu şahıslardan 41'inin tutuklandığı belirtildi.

İlçede uyuşturucuyla mücadele kapsamında ise 49 olayda, 78 kişiye adli işlem yapıldığı kaydedilen açıklamada, "Yapılan çalışmalarda farklı miktarlarda esrar, bonzai, metanfetamin olmak üzere 125 kilo 24 gram uyuşturucu ve uyarıcı madde, 285 uyuşturucu hap ile 2 ruhsatsız tabanca, 1 pompalı tüfek, 2 kurusıkı tabanca ele geçirildi." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, başarılı çalışmalarından dolayı Karamürsel İlçe Emniyet Müdürü Okan Tekin ve İlçe Asayiş Amiri Erman Gözen'in Karamürsel Kaymakamlığı tarafından başarı belgesiyle ödüllendirildiği kaydedildi.

Darıca'da "Sıfır Atık" projesi

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde "Sıfır Atık" projesinin çalışmaları devam ediyor.

Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, "Sıfır Atık" projesinin daha iyi yürütülmesi amacıyla kağıt, plastik, cam, metal ve ambalaj atıkları için hastane çevresine metal kutuların yerleştirildiği kaydedildi.

Tekstil atıklarının hem geri dönüşüme kazandırılması, hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılabilmesi amacıyla hastane bahçesine tekstil atık kutularının yerleştirildiği aktarılan açıklamada, atıkların kaynağından doğru ayrılması için personeller tarafından gerekli hassasiyetin gösterildiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden "Petshop Sertifika" eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ev ve süs hayvanı satışı yapan vatandaşlara yönelik "Petshop Sertifika" eğitimi verileceği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, eğitimin Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli Şube Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde yapılacağı kaydedildi.

Verilecek eğitimle kedi, köpek, akvaryum ve diğer pek çok türde hayvanların, bakımıyla ilgili bilgilerin aktarılacağı belirtilen açıklamada, eğitimlerin 27-28 Eylül'de yapılacağı bildirildi.

Eğitim sonunda katılımcılara sertifikaların verileceği belirtilen açıklamada, eğitime katılmak isteyen vatandaşların, Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası'na başvurmaları gerektiği aktarıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Karamürsel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title