Haberler

Kocaeli'den Kısa Kısa

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde çevre il ve ilçelerden gelen tatilciler sahilde yoğunluk oluşturdu.

Doğal güzellikleri ve temiz suyuyla dikkati çeken mavi bayraklı plaja sahip Karamürsel'de vatandaşlar, Karamürsel Altınkemer Plajı'na akın etti.

Tatilcilerin bir kısmı, mavi bayraklı Altınkemer Plajı'nda denize girip güneşlenirken, bazı vatandaşlar da çay bahçelerini tercih etti.

İlçede, deniz suyu sıcaklığının 23 ve hava sıcaklığının ise 32 derece olduğu belirtildi.

15 Temmuz şehitleri Gölcük'te anılacak

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, düzenlediği basın toplantısında 15 Temmuz şehitlerini anma etkinliğinin Gölcük Anıtpark'ta yapılacağını bildirdi.

Altıntaş, Kaymakamlık binasında yaptığı toplantıda, 15 Temmuz şehitlerini anmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Türkiye'de 15 Temmuz şehitleri anma etkinliklerinin düzenleneceğini belirtti.

Bu doğrultuda Gölcük Anıtpark'ta da anma etkinliklerinin düzenleneceğini dile getiren Altıntaş, "14 Temmuz'da şehitler ziyaret edilerek, dua okunacak. 15 Temmuz 20.00'de etkinlik başlayacak. Bu etkinliğe sadece Türk bayrakları ile gelinecektir. Cumhurbaşkanımızı dinledikten sonra 101 pare top atılacaktır. Etkinlik alanlarının tüm güvenliği en iyi şekilde düşünüldü." diye konuştu.

Toplantıya, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş'ın yanı sıra Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca, Gölcük Merkez Komutan Vekili Deniz Piyade Yüzbaşı Abdülkadir Çırpanlı, Gölcük Müftüsü İlyas Öztel ile Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Seyhan Sirmen katıldı.

Sokak hayvanları için şarkı söyleyerek yardım topladılar

Karamürsel ilçesinde bir grup genç müzisyen, sokak hayvanları için şarkılar seslendirerek yardım topladı.

"Bir Lokma da Senden Olsun, Bozuk Paralarınızı Sokak Hayvanları İçin Mamaya Çevirelim" Projesi kapsamında Karamürsel sahilinde bir araya gelen genç müzisyenler Kerem Vonal, Seval Sezgin ve Gürhan Şahinci sokak hayvanlarına yardım için müzik yaptı.

Grup, şarkılarını seslendirerek, sokak hayvanlarına yardım topladı.

Grup adına konuşan Kerem Vonal, farkındalık oluşturmak adına bu projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, elde edilen paranın sokak hayvanlarının mama ve tedavi giderleri için kullanılacağını söyledi.

Başiskele'deki semt konağı tamamlandı

Başiskele Belediyesi tarafından "Mahalle Konakları Projesi" kapsamında yapımına başlanan Tepecik Mahallesi Semt Konağı tamamlandı.

Belediyeden yapılan açıklamada, yapımı tamamlanan semt konağında eğitim odaları, kütüphane, okuma ve internet salonu ile kafeteryanın bulunduğu bildirildi.

Semt konağında mahalle halkının isteğine göre çeşitli eğitimlerin verileceği aktarılarak, "Tepecik Mahallesi Semt Konağı, 750 metrekareden oluşuyor. Binanın birinci katında düğün salonu, ikinci katında çay ocağı, eğitim salonu, muhtarlık odası, üçüncü katında misafirhane ve eğitim salonu bulunacak." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Karamürsel Gölcük Politika Güncel Haberler

title