Haberler

Kocaeli'de Yerel Yönetimler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kurduğu Kent Konut Aracılığı ile Başlattığı 20 Bin Konutluk Dev Projesini Devam Ettirirken, Konutlarda En Kaliteli Malzemeler Kullanılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kurduğu Kent Konut aracılığı ile başlattığı 20 bin konutluk dev projesini devam ettirirken, konutlarda en kaliteli malzemeler kullanılıyor.

Çoğu düşük faiz kredisi ile dar gelirli aileler için yapılan konutlarda, gömme dolaplarından havalandırmasına, banyo küvetinden fayans döşemelerine kadar her türlü konforu bulmak mümkün. Akarca'da yapılan 96 konut sahiplerine teslim edilirken, Arslanbey Taç Yaprak ve Erenler-Cedit Konutları tüm hızıyla yükseliyor. Dairelerde kaliteden taviz verilmeden vestiyerinden, gömme dolabına, havalandırmasından, mutfak dizaynına ve parke döşemesine kadar her türlü ayrıntı düşünüldü.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan konutlarda özürlüleri ve dar gelirlileri düşündü. Özellikle dar gelirli aileler, bu proje sayesinde kira öder gibi kendi evlerine sahip olabiliyor. Yapılan konutlarda iç dizayn kadar, çevre düzenlemesi ve yeşil alanlara büyük önem veriliyor. Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk adımı olan Erenler-Cedit Projesi için öncelikli olarak sosyal mutabakat arandı. Proje, mahalli yönetimler, muhtarlar, akademik kuruluşlar ve sivil toplum teşkilatları ile paylaşılırken, tavsiyeler dikkate alınarak projenin olgunlaşmasına sağlandı.

Erenler-Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi 4 Ada'da toplam 32 blok ve 5 ayrı tipte inşa edilen 1000 konuttan oluşuyor. Toplam 51 bin 912 metre karelik 1. Ada da, 18 blok ve 640 konut bulunuyor. Ada içinde okul, cami, otopark, süs havuzu, gezi parkuru ve spor kompleksleri inşa edilecek. Bu ada içinde bulunan konutlar, bu yılın Kasım ayında sahiplerine teslim edilecek. Bir diğer proje olan Taçyaprak Arslanbey Konutları, 544 daireden oluşuyor. A tipi bloklar 107 metrekare, B tipi bloklar ise 89 metrekare olarak yapılıyor. Bu yıl içinde teslim edilecek olan daireler, depreme dayanıklı, kalıp sistemi ve Fransız balkonu usulü inşa ediliyor. Vatandaşlara açılan örnek daire, büyük ilgi görüyor.

(GA-MŞ)

11.02.2007 17:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title