Haberler

Kocaeli'de Yankesicilik Yaptıkları İddia Edilen Hırsızlık Zanlıları Sakarya'da Yakalandı

Kocaeli'de bir dinlenme tesisinde park halindeki bir otomobilden çanta çaldıkları iddia edilen 6 kişinin otomobil ile kaçışı Sakarya'da sona erdi. TEM Otoyolu'nda yaşanan kovalamaca sonucu yaşları küçük 5 hırsızlık zanlısı, Sakarya Alancuma TIR parkı yakınlarında yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kocaeli TEM Otoyolu McDonalds dinlenme tesislerinde polis memuruna ait park halindeki bir otomobilin içinden çanta çalındı. Çantayı 34 SH 992 plakalı Citroen marka otomobille tesislere gelen 9 ila 15 yaşları arasındaki 5 çocuk ile yanlarında bulunan bir kişinin çaldığı iddia edildi. Bunun üzerine TEM Otoyolu'nda hareketli dakikalar başladı. TEM'den Sakarya istikametine gelen otomobili Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı otoyol polisi takibe aldı. Polisin hırsızlık zanlılarını

kovalaması, otomobilin lastiğinin patlaması sonucu Alancuma TIR parkı yakınlarında son buldu. Kimliği belirsiz erkek şahıs, burada otomobili yolun sağına çekerek kaçmaya başladı. Yaşları 9 ila 15 arasında değişen kızlar ise otomobilin içinde kaldı. Polisin yanlarına geldiğini gören kızlar, otomobilin kapılarını kilitledi ve içlerinden biri direksiyona geçerek geri manevra yapmak istedi. Bunun üzerine polis memuru, silahını çıkardı ve otomobilin ön sol lastiğine ateş ederek otomobilin hareket etmesini

engelledi. Otomobilde bulunan yaşları 9 ila 15 arasında değişen Adalet Ö., Zeliş Ö., Ekin Ö., Nazlı Ateş G. ve Feriye Ateş G., polis tarafından gözaltına alındı. Kızlar, olay yerine gelen jandarma ekibine teslim edildi. Jandarma aracına bindirilen kızlar, kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına ellerine ne geçerse atarak hakaret etti. Kızlar, otomobili kiraladıklarını ve hırsızlık yapmadıklarını savundu.

Otomobilde yapılan aramada ise aracın bagaj kısmında, çalınan çantada yer aldığı tahmin edilen 3 adet pasaport çıktı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

(İÇ-AK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title