Haberler

Kocaeli'de Vatandaşların "Çöp Kokusu" Eylemi

Dilovası ilçesinde bulunan çöp depolama tesisinden yayılan kötü kokuyu protesto etmek için mahalle sakinlerinin 3 gün önce başlattığı eylem sona erdi.

Dilovası ilçesi İstiklal Mahallesi Çerkeşli yolu üzerinde yer alan İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme AŞ'ye (İZAYDAŞ) ait çöp depolama tesisi çevresinde yaşayan mahalle sakinlerinin başlattığı eylem, Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin'in açıklaması ile son buldu.

Vatandaşların eylem yaptığı alana gelen Kaymakam Şahin, burada yaptığı açıklamada, 32 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren İZAYDAŞ'a ait evsel katı atık düzenli depolama tesisinden kaynaklanan kötü kokunun çevredeki mahalle sakinlerini rahatsız etmesinin zaman zaman kamuoyu gündemine geldiğini söyledi.

Son günlerde söz konusu tesisin genişletileceği ve daha uzun yıllar kullanılacağı yönününde söylentilerin yayıldığını ifade eden Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"10 Temmuz günü bazı siyasi parti temsilcilerince basın açıklaması yapıldı. Ardından vatandaşlar oturma eylemi yaptı. Kamuoyunun aydınlatılması için 11 Temmuz'da, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın başkanlığında, Kocaeli valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve ilgili kurum yetkililerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi. Daha sonra yapılan basın açıklamasında, Dilovası evsel katı atık düzenli depolama tesisinin 2016 yılı sonu itibariyle tamamen kapatılacağı belirtilmiştir. Bu alan İZAYDAŞ tarafından yeşillendirilecek ve rekreasyon alanı olarak vatandaşların hizmetine sunulacaktır."

Söz konusu alanda inşaat enkazı ve atıkların depolanması için açılması planlanan yeni alanın inşasından vazgeçildiğini vurgulayan Kaymakam Şahin,  son çöpün döküleceği 2016 yılı sonuna kadar şikayete konu olan kötü kokuların giderilmesi için azami hassasiyetin göstereceğini kaydetti.

Dilovası kaymakamı Hulisi Şahin'in basın açıklamasının ardından, eylem yapan vatandaşlarla birlikte halay çekti.

Daha sonra mahalle sakinleri 3 gündür sürdürdüklerini eylemi sonlandırarak, bölgeden olaysız biçimde dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Hulusi Şahin Dilovası Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title