Haberler

Kocaeli'de Suriyeli Öğrencilerin Karne Heyecanı

Kocaeli'de, 610 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğü Geçici Eğitim Merkezinde karne heyecanı yaşandı.

Kocaeli'de, 610 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğü Geçici Eğitim Merkezinde karne heyecanı yaşandı.

Darıca ilçesi Sırasöğütler Mahallesi'ndeki merkezde düzenlenen törende konuşan Kaymakam Ömer Karaman, okulun kendileri için ayrı bir önemi olduğunu söyledi.

Merkezde başarılı Suriyeli öğrenciler bulunduğunu ifade eden Karaman, Türkçe'yi iyi öğrenen öğrencileri karnelerinin yanı sıra bisikletle ödüllendireceklerini kaydetti.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da ilçe genelinde yaklaşık 6 bin Suriyeli bulunduğunu dile getirerek, Suriyeli çocukların eğitim göreceği okulu Büyükşehir Belediyesiyle kısa bir sürede tamamladıklarını anımsattı.

Okul sayesinde çocukların iyi eğitim aldığını anlatan Karabacak, "Öğrenciler önümüzdeki dönemlerde ilçe genelindeki okullara dağıtılarak burada eğitim görecekler. Böylece topluma daha kolay adapte olacaklar." diye konuştu.

"Sizler bizi hem savaştan hem de cehaletten kurtardınız"

Öğrenciler adına konuşan 12'nci sınıf öğrencisi Latife Refai ise Türkiye'nin kendilerine sadece sınır kapılarını açmadığını, aynı zamanda gönlünü de açtığını belirterek, "Savaş nedeniyle kesintiye uğrayan eğitimimizi sizler sayesinde tamamlıyoruz ve ben bugün 12'nci sınıftan mezun oldum. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan ve sizlerden Allah binlerce kez razı olsun. Kısacası sizler bizi iki defa kurtardınız. Birincisi ölümden, ikincisi de cehaletten." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Karaman, Karabacak ve diğer ilgililer, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Öte yandan, Türkçeyi en güzel konuşan ve öğrenen 25 öğrenciye bisiklet hediye edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Şükrü Karabacak Ömer Karaman Darıca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title