Haberler

Kocaeli'de Sinekle Mücadele Erken Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü, Yaz Sezonunun Haşeresiz Geçmesi İçin Bütün Hazırlıklarını Tamamladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü, yaz sezonunun haşeresiz geçmesi için bütün hazırlıklarını tamamladı.

Kocaeli'de on iki aya yayılarak ve özellikle kış aylarında başlayan çalışmalarda, haşerelere larva döneminde müdahale edilerek, üremeleri engelleniyor. Yapılan çalışmaların basit bir sinek mücadelesi olmadığının bilincinde olan sağlık ekipleri, insan sağlığını, tarımı ve ekonomiyi tehdit eden haşerelere karşı önlemleri erkenden alıyor. Büyükşehir Belediyesi, 35 belediye sınırlarında sürdüreceği çalışmaları, 38 personel ve 16 araçla gerçekleştirecek. Uygulama Dünya Sağlık Örgütü kriterlerinde uygun olarak yürütülecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Osman Poyraz, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Turgut Çakar ve Veteriner Şube Müdürü Fatma Dilber, günümüz teknolojisiyle donatılan araç ve ekipmanları denetledi. İnterteks Fuar alanında yapılan incelemelerde, sivrisinek, karasinek ve yürüyen haşerelere karşı mücadelenin eksiksiz olarak sürdürüleceğini ifaden eden Poyraz, "Kent ilaçlaması için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Kocaeli sineksiz bir yıl geçirecek. Sıcak bir yaz sezonu bizi bekliyor. Hedefimiz sıcak sezonda insanımızın rahat etmesini sağlamak" dedi.

(GA-OMR)

27.01.2008 16:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title