Haberler

Kocaeli'de Okul Çağındaki 640 Çocuğun Sokakta Çalıştığı Tespit Edildi

Kocaeli Valiliği tarafından geçtiğimiz aylarda sokakta çalışan ya da çalıştırılan çocuklar için başlatılan çalışmalar kapsamında 640 çocuğun sokakta çalıştırıldığı tespit edildi.

Kocaeli Valiliği tarafından geçtiğimiz aylarda sokakta çalışan ya da çalıştırılan çocuklar için başlatılan çalışmalar kapsamında 640 çocuğun sokakta çalıştırıldığı tespit edildi. Çocukların birçoğunun ailesine yönelik çeşitli tedbirler alınırken, birçoğu da koruma altına alındı.

Çocukların sokağın türlü tehlikelerine maruz kalmalarını engellemek, ruhsal ve bedensel açıdan sömürülmelerinin önüne geçmek, eğitim haklarının engellenmesini önlemek, bedensel, zihinsel, ruhsal ahlaksal, toplumsal gelişmesine zararlı olacak biçimde aileleri ya da başka kişiler tarafından ihmal ve istismar edilmelerini önlemek amacıyla Kocaeli Valiliği geçtiğimiz aylarda yeni bir çalışmaya imza atmıştı. Sokakta yaşayan, çalıştırılan, dilendirilen ve her türlü istismara açık çocukların tedavi, rehabilitasyon ve eğitimlerinin sağlanarak topluma kazandırılmaları için ilgili kurumlarla ve tüm sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerle işbirliği ile sokakta çalıştırılan çocuğun kalmaması hedefleniyor.

640 çocuğun sokakta çalıştığı tespit edildi

Kocaeli Valiliği tarafından başlatılan çalışmalar kapsamda, 10 Ocak tarihinde yayınlanan Valilik Kararı ve Genelgesi doğrultusunda oluşturulan mobil ekipler tarafından yapılan çalışmalar neticesinde sokakta çalışan veya dilenen 640 çocuğumuza müdahale edildi. Yapılan incelemede sokakta yaşayan 640 çocuktan 446'sının Türk vatandaşı, 193'ünün Suriye vatandaşı, 1'inin ise Afganistan vatandaşı olduğu belirlendi. Sokakta yaşayan ve dilenen 640 çocuktan 366'sının erkek, 274'ünün kız olduğu öğrenildi.

Çocuğunu sokakta çalıştıran 97 aileye para cezası

Kocaeli'nin 12 ilçesinde yapılan incelemelerde sokakta çalışan ya da çalıştırılan çocuklar, vatandaşlar tarafından yapılan ihbarlar doğrultusunda ve ekipler tarafından yapılan incelemelerde sokakta çalıştığı belirlenen 9 çocuk için ekonomik destek verilirken, 98'inin ailesinin İŞKUR kaydı yapıldı. İki defa sokakta dilendirildiği ya da çalıştırıldığı tespit edilen 97 çocuğun ailesine ise parça cezası kesildi, 3 defa çocuğunu sokakta çalıştırdığı belirlenen 28 aile hakkında ise suç duyurusu yapıldı. 188 çocuğun eğitim tedbiri alınırken 23'ünün de sağlık kontrolü sağlandı. Yine sokakta çalıştığı tespit edilen 4 çocuk ilgili kurumlar altında bakıma alınırken, 1 çocuk için de danışman tedbiri sağlandı.

Tespiti yapılan çocuklar güvence altına alınıyor

Sokakta çalıştığı çalıştırıldığı tespit edilen çocukların UNİCEF, İzmit Belediyesi ve Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün ortak projesi olan Benim Evim Gençlik Merkezi'nde ilk görüşmesi yapılıyor ve çocukların sosyal, kültürel, ekonomik, psikolojik gelişimlerinin takibi sağlanıyor. Çocuklar Gençlik Merkezi'nde okul zamanları dışında değişik etkinliklerle rehabilite ediliyor. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title