Haberler

Kocaeli'de Kültür Sanat

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni yılın ilk haftasında 4 oyun sahneleyecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni yılın ilk haftasında 4 oyun sahneleyecek.

Marie de Beaumont tarafından yazılan "Güzelle Çirkinin Müzikali" adlı oyunun, uyarlamasını ve yönetmenliğini Ersin Ayhan üstlendi.

Sahne arkasındaki kadronun yanı sıra 10 oyuncunun rol aldığı oyun, "Uykudan Önce Tiyatro" projesi ile sahnelenecek.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Büyük Sahne'de 3 Ocak Çarşamba günü saat 11.00 ve 14.00'te, 7 Ocak Pazar günü saat 14.00'te izleyiciyle buluşacak oyunda, söz ve müzikleri Gürkan Çakıcı'ya ait 23 şarkı yer alacak.

Sadece çocukların değil, büyüklerin de izlemesi gerektiği belirtilen oyunun konusu ise şöyle:

"Büyük ve güzel bir şatoda yaşayan, yakışıklılığı ile övünen kendini beğenmiş prens, yapılan bir büyü sonrası korkunç bir canavara dönüşürken, sarayda yaşayanlar da büyünün etkisi altında kalırlar. Prens sevmeyi ve sevilmeyi öğrendiği zaman büyü bozulacaktır. Aksi halde ömrünün sonuna kadar korkunç bir canavar olarak yaşamak zorunda kalacak olan 'Çirkin' giderek bu gerçeği kabullenmeye başlar, ta ki karşısına 'Güzel' çıkana dek…"

- "İyi Geceler Anne"

Marsha Norman'ın yazdığı, Serhat Güzel'in yönettiği ve çevirmenliğini Yıldırım Türker'in yaptığı "İyi Geceler Anne" adlı oyun, 3 Ocak Çarşamba günü saat 20.00'de SDKM Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Seda Güven Şahin ve Ahsen Gül Ever'in rol aldığı oyun, Jessie ve birlikte yaşadığı annesi Thelma'nın, beraber geçirdikleri son geceyi anlatıyor.

- "Fareler ve İnsanlar"

John Stei·nbeck'in yazdığı, çevirmenliğini Zeynep Avcı'nın üstlendiği "Fareler ve İnsanlar" oyunu ise SDKM Büyük Sahne'de 4 Ocak Perşembe günü saat 20.00'de, 5 Ocak Cuma saat 20.00'de, 6 Ocak Cumartesi saat 15.00 ve 20.00'de sahnelenecek.

Yönetmenliğini Aydın Sigalı'nın yaptığı oyunda, hayatlarını kazanabilmek için sürekli çiftliklerde çalışan iki yakın arkadaş olan George ve Lennie'nin yıllardır kurdukları hayale tam ulaşmak üzereyken yaşadıkları olaylar anlatılıyor.

- "Baş Belası"

Sam Bobrick'in yazdığı, çevirisini Ekin Tuncay Turan, yönetmenliğini Veysel Sami Berikan'ın yaptığı oyun, 7 Ocak Pazar günü saat 18.00'de Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesi'nde izlenebilecek.

Eylem Tanrıver, Engin Benli ve Şafak Karali'nin rol aldığı oyunda, karı koca terapistlerin hayatı konu ediliyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Süleyman Demirel Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title