Haberler

Kocaeli'de "Bin Diyabetli Bin Umut" Toplantısı Yapılacak

Kocaeli'de, "Bin Diyabetli Bin Umut" toplantısının yapılacağı bildirildi.

Kocaeli'de, "Bin Diyabetli Bin Umut" toplantısının yapılacağı bildirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) iş birliği ile 14 Kasım Dünya Diyabet günü dolayısıyla "Bin Diyabetli Bin Umut" toplantısının yapılacağı belirtildi.

KOÜ Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde, 09.30-12.30 saatleri arasında yapılacağı ifade edilen toplantı ile toplumun diyabet hastalığına karşı bilinçlenmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Toplantıya, diyabetli yetişkinler, çocuklar ve aileleri, diyabetle uğraşan sağlık çalışanları ile vatandaşların davet edileceğinin belirtildiği açıklamada, şunlara yer verildi:

"Büyükşehir Belediyesi toplantıya katılmak isteyenler için 14 Kasım Pazartesi günü 08.30'da Perşembe Pazarı alanından otobüs kaldıracak. Organizasyonda, diyabet ve şişmanlıkla ilgili temel konularda bilgiler verilecek. Ayrıca diyabetliler, diyabetli yakınları, öğretmenler ve hekimler arasında etkileşimi artırabilmek amacıyla çalışmalar yapılacak. 14 Kasım Pazartesi günü saat 09.30'da başlayacak ve 12.00'ye kadar sürecek olan toplantıda, Prof. Dr. Berrin Çetinarslan tarafından 'erişkinlerde diyabet', Prof. Dr. Şükrü Hatun tarafından 'çocuklarda ve okulda diyabet programı', Doç. Dr. Oğuzhan Deyneli tarafından 'diyabetle büyümek' konuları anlatılacak. Prof. Dr. İlhan Tarkun ise KOÜ'nün diyabetle ilgili yeni projeleri hakkında bilgi verecek."

- KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title