Haberler

Kocaeli'de 600 Kişi Hapse Girmekten Kurtuldu

Anayasa Mahkemesi'nin Mal Beyanında Bulunmayanlara Verilen 10 Gün Hapis Cezasını Durdurmasıyla, Kocaeli'de 600 Kişi Hapse Girmekten Kurtulurken, 3 Günde Cezaevlerinden 70 Kişi Tahliye Edildi.

Anayasa Mahkemesi'nin mal beyanında bulunmayanlara verilen 10 gün hapis cezasını durdurmasıyla, Kocaeli'de 600 kişi hapse girmekten kurtulurken, 3 günde cezaevlerinden 70 kişi tahliye edildi.

Anayasa Mahkemesi'nin mal beyanında bulunmayanlara verilen 10 gün hapis cezasını durdurmasının ardından, icralık olup da mal beyanında bulunmadıkları için 10 gün hapse mahkum edilenler tahliye ediliyor. İnfaz kararları ilgili mahkemelere gönderilerek, bu suçtan cezaevlerinde tutuklu bulunanlar tahliye edilmeye başlandı. Kocaeli adliyesinde Anayasa Mahkemesi'nin kararı sonrasında bu suçtan haklarında hapis cezası bulunan 600 kişinin hükümleri bir yıl sonrasına bırakılırken, il genelinde cezaevlerinde yatan 70 kişi ise tahliye edildi. Cezaevlerinde tahliye işlemleri sürerken, Kocaeli'de icra ceza mahkemeleri tarafından mal beyanında bulunmamak suçundan her yıl 4 bin ile 4 bin 500 arasında dava açıldığı öğrenildi.

(RY-MŞ) 06.03.2008 13:46 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title