Haberler

Kocaeli'de 1/1000 Ölçekli İmar Planı, İnternet Kullanıcılarının Erişimine Sunuldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planının, internet kullanıcılarının erişimine sunulduğu belirtildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planının, internet kullanıcılarının erişimine sunulduğu belirtildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Strateji Geliştirme Dairesince hazırlanan imar planıyla ilde yaşayan insanların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanmasının amaçlandığı bildirildi.

Planın hedefinin sağlıklı ve güvenli bir çevre oluşturarak, hayat kalitesini yükseltmek olduğu kaydedilen açıklamada, bölgelerin yoğunluğu, yollar ve imar uygulama programlarının planda görülebileceği ifade edildi.

Vatandaşların 'www.kocaeli.bel.tr' internet adresindeki şehir rehberi seçeneğinden ya da 'http: //cbs.kocaeli.bel.tr' internet adresinden mülkleri ile arsa ve parsellerine ne tür binalar yapabileceklerini sorgulayabilecekleri belirtilen açıklama, şöyle devam etti:

"Alım satım işlemlerinde vatandaş ön bilgiye uygulama imar planı yayınlarından anlık olarak ulaşabilecek. Böylelikle şeffaflık ilkesi çerçevesinde vatandaşımızın belediyelere gelmeden, internet sitesi üzerinden fikir almaları sağlanacak. Strateji Geliştirme Dairesi tarafından konut, sanayi, tarım, turizm, ulaşım gibi yerleşme ve arazi kullanılması kararlarını belirleyen 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planlarının da internet üzerinden yayını için çalışılmaktadır. Kocaeli Şehir Rehberi üzerinden yayınlanan 1/1000 ölçekli imar planı bilgileri resmi amaçlarla kullanılamıyor. Sadece bilgi amacıyla vatandaşlara sunuluyor. Resmi amaçlı kullanım için imar planlarının son durumları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığından ve ilçe belediyelerinin imar ve şehircilik müdürlüklerinden temin edilebilecek."

- KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title