Haberler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Yatırımları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Büyükşehir Belediyesinin Son İki Yılda 777 Milyon Liralık Yatırım Yaptığını Bildirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Büyükşehir Belediyesinin son iki yılda 777 milyon liralık yatırım yaptığını bildirdi.

Şeker, yaptığı yazılı açıklamada, 12 ilçe ve tüm köylerde temel ihtiyaçları dikkate alarak ulaşım, altyapı, çevre, sosyal hizmetler, bilişim, konut ve köy hizmetleri alanlarında yatırımlar yapıldığını belirterek, Büyükşehir sorumluluğu kapsamına giren tüm bu alanlarda yüzlerce 'hayırlı işe' imza attıklarını bildirdi.

Şeker, son iki yılda Saraybahçe İçmesuyu Kanalizasyon ve Yağmur Suyu, Körfez Kanalizasyon Hattı, Plajyolu Arıtma Tesisi Revizyon, Kandıra İçmesuyu Arıtma Tesisi, İzmit Bulvar Yağmur Suyu Kolektör Hattı ve Terfi Sistemi, Denizli Göleti bakım, onarım inşaatlarını ve Gebze Korkakdere ıslahının tamamlandığını ifade ederek şunları kaydetti:

'Büyükşehir Belediyesi olarak son iki yılda 777 milyonluk yatırım gerçekleştirdik. Bu çalışmalarla birlikte yerin altında başlatılan yatırım zincirine yeni halkalar eklendi. 62,5 milyon TL'lik Gebze Atıksu Arıtma Tesisi inşaatıyla hayalleri süsleyen temiz Körfez hedefine bir adım daha yaklaşan belediyemiz, 130 büyük projesini daha büyük bir hızla hayata geçiriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yatırımları içerisinde en büyük payı ulaşıma ayırdı. Yeni yollar, köprüler yaparken bir taraftan da problemli bölgeleri rehabilite ettik. 45 çevre dostu doğalgazlı otobüsü hizmete aldık. Kocaeli genelinde asfalt yollar, D-100 Karayolu Kent Geçişi Üst Geçitleri, SEKA Alt Geçidi, D-100 Karayolu ve Sahil Yolu, Umuttepe Yolu 2. Kısım, Yenidoğan Hastane Köprülü Kavşağı, İzmit Miralay Mümtaz Caddesi, Başiskele Yuvacık-Bahçecik Alternatif Yolu, Çayırova Şekerpınar Duble Otoyol Bağlantısı, İzmit 2 bin araçlık otopark gibi onlarca büyük projeyi 250 milyon lira yatırımla hayata geçirdik. Bu çalışmalarımızla D-100 Karayolu üzerinde trafik yükünü hafiflettik. Kocaeli'nin en ücra köşelerinde bugün ve gelecekte ulaşım sorunu yaşanmaması için Ulaşım Master Planı'nı hazırlamaya başladık. Ayrıca Cengiz Topel Havaalanı, Körfez Köprü Geçişi ve Marmaray projelerinin alt yapı çalışmalarını tamamladık. Ulaşım konusunda başlattığımız diğer 50'nin üzerinde yatırım da hızla ilerliyor.'

- ULAŞIM-

Sanayi kentinde büyük bir çevre hamlesi başlattıklarına değinen Şeker, Büyükşehir olarak son iki yılda yeşil ve mavinin barışık olduğu bir kenti ortaya çıkardıklarını, Sekapark 2. Etap, Gebze Eskihisar Sahili, İhsaniye Sahil Parkı, Gebze Barış Vadisi Parkı, Dilovası Otoban Gişeleri Çevre Düzenlemesi, Karşıyaka Bahçecik Sahil Düzenlemesi ve Kartepe Yürüyüş Yolu çalışmalarıyla 70 milyon lira yatırımı tamamlayarak hizmete açtıklarını bildirdi.

Şeker, Büyükşehir Belediyesinin konut yatırımlarını da son iki yılda hızlandırdığına dikkat çekerek şu bilgileri verdi:

'Belediyemizin iştiraki olan Kent Konut ile güvenli, depreme dayanıklı, konforlu konutlar inşa etmeye devam ediyoruz. Son iki yılda 127 milyon lirayı bulan İzmit Kent 1. Etap ve 2. Etap, Karamürsel Merkez Kent, Gazanfer Kent, İzmit Umutkent konutlarının inşaatını tamamladık ve hak sahiplerine teslim ettik. Bin 767 vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Halen İzmit Akçakent, İzmit Kent 3. Etap, İzmit Gölkent, Derince İnci, Bağçeşme Mercan, Yuvacık Bahçekent, Yeniköy Kirazlıkent, İzmitKent 4. Etap (Vadikent) konutlarımızın yapımını sürdürüyoruz.'

- 'SOSYAL PROJELERLE MODEL OLDUK'-

Sağlık ve sosyal hizmetler, kültür sanat, sosyal yardımlar, sosyal sorumluluk projeleri ve eğitim yardımlarının Büyükşehir Belediyesinin sosyal belediyecilikte model yapan yatırımlar olduğunu ifade eden Şeker, şunları kaydetti:

'Büyükşehir Belediyemiz son iki yılda sosyal belediyecilik projelerine 120 milyon lira gibi büyük bir kaynak ayırdı. Kocaeli Meslek ve Sanat Eğitimi (KOMEK), Her Öğrenciye Bir Bilgisayar, Bilgi Evleri, Annelere Süt, Evde Bakım, Hasta Nakil Servisi, Kocaeli Kitap Fuarı, Şehir Tiyatroları çalışmaları, Yöresel Kültürler Fuarı, Sevgide Buluşalım, amatör spor kulüplerine yardım, büyük okullara basketbol ve voleybol sahası yapımı, Yaz Spor Okulları gibi projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyemiz bu çalışmalarıyla dünyaya örnek oldu.

'Her Öğrenciye Bir Bilgisayar' projesi Bilişimciler Derneği tarafından birincilik ödülüne layık görüldü. KOMEK kursları kurulduğu günden bu yana verdiği 143 bin 667 mezun ile Türkiye'nin en büyük yaygın eğitim kurumlarından biri haline geldi. KOMEK 2009 yılında 18 bin 192 kişiyi mezun etti, 2010 yılında 39 bin 354 kişinin kaydını aldı. KOMEK, ebru sanatından yüzme kurslarına Bulgarca'dan takı tasarımına kadar farklı 53 branşta ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.'

- SOSYAL BELEDİYECİLİK-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Annelere Süt Yardımı, Hastalara Evde Bakım Hizmeti, engelli vatandaşlara yönelik çalışmaları ve Sevgi Mağazaları ile 'kimsesizlerin kimi olma misyonunu' sürdürdüğünü belirten Şeker, 'Annelere Süt Yardımı kapsamında 2010 yılı ilk altı ayı içinde 13 bin 351 anne ve anne adayına 11 milyon tutarında süt yardımı yaptık' dedi.

Şeker, Kocaeli'de amatör spora yardımlarıyla sporun ve sporcunun yanında olduğunu gösterdiğini, 7 branş, 178 sporcu ile 6 yıl önce devraldığı Kağıtspor'un çıtasını 33 branş ve 234'ü milli olmak üzere 4 bin 339 sporcuyla yükselttiğine dikkat çekti.

Şeker, Büyükşehirin hedeflerinden birinin de bilgi ve iletişim çağında her öğrencinin bir bilgisayarı olması olduğunu bildirerek açıklamasını şöyle tamamladı:

'Bu hedefe her yıl 6. sınıf öğrencilerine ücretsiz bilgisayar dağıtarak adım attık. 2009 ve 2010 yıllarında 56 bin bilgisayar dağıtımı gerçekleştirdik. Bu projenin Kocaeli'de kurulacak Bilişim Vadisi için de şimdiden bir altlık oluşturacağını sanıyoruz.

Köyler son iki yılda kentteki imkanlarla donatıldı. Büyükşehir Belediyemizin bu noktada hedefi önemli ölçüde gerçekleşti. Kandıra'ya bağlı 71 köye parke yapan Büyükşehir Belediyemiz, Körfez Sevindikli-Kalburcu, Gebze Pelitli Köseler, Kartepe Pazarçayırı-Sultaniye, Gebze Taşvanlı-Kömürcüler, İzmit Sepetçi, Kartepe Eşme Ahmediye köy yollarını 30 milyonluk yatırımla tamamladı. Bu çalışmalarla köyler, kent ve ilçe merkezlerinde yaşayanlar için de daha cazip hale gelmeye başladı.'

(NEC-TE-ÜNS) - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title