Haberler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Memura Yüzde 33 Zam

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bünyesinde Çalışan Memurlara Yönelik "Sosyal Denge" Zammını Hayata Geçirdi. Bem-bir-sen ile Yapılan Anlaşma ile İsu ve Büyükşehir'de Çalışan Memurlara Yüzde 33 Oranında Zam Yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde çalışan memurlara yönelik "sosyal denge" zammını hayata geçirdi. BEM-BİR-SEN ile yapılan anlaşma ile İSU ve Büyükşehir'de çalışan memurlara yüzde 33 oranında zam yapıldı.

Büyükşehir ve İSU bünyesinde memur olarak çalışan ve toplam 985 kişiyi ilgilendiren sosyal denge sözleşmesi Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda imzalandı. İmza törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, İSU Genel Müdür Yardımcısı Aziz Temiz, Bem-Bir-Sen Kocaeli Şube Başkanı Sadican Aygen, şube yöneticileri, daire başkanları, daire müdürleri ve memurlar katıldı. Sözleşme töreninde konuşan Genel Sekreter Münir Karaloğlu, yapılan sözleşmenin memurlara olumlu bir motivasyon sağlayacağına olan inancını dile getirdi.

Sosyal denge sözleşmesinin amacının memur ücretlerini dengelemek olduğunu hatırlatan Genel Sekreter Karaloğlu, "Ülkemizde bunun yasal bir dayanağı olmamasına rağmen İLO'dan kaynaklanan haklar var. Büyükşehir Belediyesi olarak çalışanımızın her zaman yanında olduğumuz için biz sosyal dengeyi sağlamayı uygun gördük. Ancak ülkemiz de artık bir noktaya geldi. Bundan sonra sadece bizlere değil, sendikalara da büyük görev düşmektedir. Memur sendikaları da haklarını alabilmek için çalışma yapmak zorundadır. Sendikalar da artık bu konuda risk alabilmelidir" dedi.

Memurların halk ile bire bir ilişki içinde olduğuna dikkat çeken Karaloğlu, "Kocaeli halkını mutlu etmemiz gerekli. Kurum adına halkımıza hizmet derken vatandaşın mutlu ayrılmasını temin etmeliyiz. Bundan sonra hukuki zemini sağlam bir ortamda sözleşme yapma dileğimle sosyal dengenin hayırlı olmasını dilerim" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu da yaptığı konuşmada, "Memurlarımız toplu sözleşme yapamadıkları için ücret olarak işçimizin gerisinde kalıyordu. Sosyal denge sözleşmesi ile bu mağduriyetlerini gidermek için sendikamız ile anlaşma yaptık. Herkese hayırlı olsun" dedi.

BEM-BİR Sen Kocaeli Şube Başkanı Sadican Aygen ise Büyükşehir Belediyesi'nin kanuni zemini olmamasına rağmen Türkiye'ye örnek olacak şekilde memurların haklarını koruduğunu söyledi. Aygen, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun kendilerine her zaman sahip çıktığını ifade ederek, "Denge sözleşmesi ile memurlar yüzde 33 zam aldı. Bu aylıklarımıza seyyanen 100 YTL olarak yansıyacaktır. Büyükşehir ve İSU bünyemizde çalışan arkadaşlarımıza ve belediyemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Yapılan sözleşme gereği ilk yıl yüzde 33'lük zam karşılığı olan net 100 YTL zam verilecek. İkinci yıl içinde TEFE ve TÜFE farkı verilecek. Sözleşme, Büyükşehir'de çalışan 713, İSU bünyesinde çalışan 272 memuru kapsıyor.

(GA-MŞ)

11.01.2008 17:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title