Haberler

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın'dan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Büyükakın, mesajında, 97. yılını kutladıkları cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün silah arkadaşlarını, Milli Mücadele kahramanlarını, bu topraklar için can veren şehitleri rahmetle andıklarını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin gerek geride kalan 97 yılda gerekse bugün; içerdeki ve dışardaki vesayet odaklarına boyun eğmediğini ve bundan sonra da eğmeyeceğini vurgulayarak, kutlu bir davanın neferleri olarak gördükleri Türk milletinin, bölgesinde ve dünyada sorumluluklarının çok büyük olduğunu asla unutmaması gerektiğini vurguladı.

Büyükakın, dünyada yükselen ırkçılık, Türkiye karşıtlığı ve İslamofobi hastalığının her geçen gün çirkin yüzünü göstermeye devam ettiğini belirterek, "Türkiye bir kardeşlik iklimine sahipken, Avrupa kendi Orta Çağ karanlığına her geçen gün biraz daha yaklaşmaktadır. Bugün Batıda ırkçılık, Türkiye karşıtlığı ve İslam düşmanlığı beslenmektedir, siyasiler tarafından prim yapmaktadır." ifadelerini kullandı.

Türkiye bugün bölgesinde ve dünyada sözü dinlenen, olayların aktörü değil başrolü olan, gerektiğinde masayı dağıtan, gerektiğinde oyunu kuran güçlü bir ülke haline geldiğini aktaran Büyükakın, şöyle devam etti:

"Bilimde, teknolojide, kültürde, sanatta ve her alanda öncü bir Türkiye için gece gündüz demeden yoğun bir mesai harcıyoruz. Gençlerimizin zihin ve gönül dünyasının zenginleşmesi için büyük adımlar atıyoruz. Değerlerine, inancına, kültürüne, tarihine, diline sahip çıkan, ailesine ve topluma karşı sorumluluklarını çok iyi bilen bir nesil için çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye, kendine güvenen, tarihinden güç alan, milleti ve devletiyle aynı ideallere kenetlenmiş bir ülkedir. Tarih boyunca milletimizle birlikte hareket edip de pişman olan, zarar gören olmamıştır. Yine tarih boyunca ülkemize ve milletimize düşmanlık edip iflah olan da yoktur."

Büyükakın, cumhuriyeti daha nice yıllara, çok daha güçlü, çok daha müreffeh bir şekilde taşıyacaklarının altını çizerek, "Cumhuriyetimizin ilanının 97'nci yılında Türkiye'mizin bağımsızlığı, ülkemizin birliği ve bütünlüğü için mücadele eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve tüm şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bütün hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, daha nice bayramlara huzur, mutluluk ve sağlıkla ulaşmamızı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Tahir Büyükakın Türkiye Haberler

title