Haberler

Kocaeli Bilişimin Merkezi Olacak

Güncelleme:

Başkan Karaosmanoğlu, Canlı Yayınlara Katıldığı Ülke Tv İle Bloomberg HT'de Öğrencilere Dağıtılan Laptoplarla İlgili Bilgi Verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 27 bin öğrenciye verdiği laptopların yankısı Türkiye genelinde devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ülke Tv ve Bloomberg HT'nin davetlisi olarak katıldığı programlarda, Kocaeli'nin bilişimin merkezi haline geleceğini söyledi.

Ülke Tv Ve Bloomberg Ht

Büyükşehir Belediyesi'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle katıldığı törenle Kocaeli'nde 6. sınıfa giden 27 bin öğrenciye dağıttığı diz üstü bilgisayarlar, Türkiye genelinde büyük ilgi uyandırdı. Yazılı ve görsel medyanın büyük ilgi gösterdiği laptoplarla ilgili bilgi vermek üzere Ülke Tv ile Bloomberg HT'nin davetlisi olarak programlara katılan Başkan Karaosmanoğlu, donanımlı gençler yetiştirmenin yolunun bugünün çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmekten geçtiğini söyledi.

Geleceğin Bilişim Dâhileri

Ülke Tv'de yayınlanan ''Ülke'de Sabah'' programında İlker Uykal'ın konuğu olan Başkan Karaosmanoğlu, bilgisayarlarına kavuşan çocukların yaşadığı sevincin tarif edilemeyecek büyüklükte olduğunu dile getirdi. Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen laptop dağıtım töreninden görüntüler eşliğinde projeye ilişkin bilgiler veren Başkan Karaosmanoğlu, ''Kocaeli'nin zeki çocukları bu bilgisayarların hakkını verecek ve geleceğin bilişim dâhileri olacak'' dedi.

2010 Ve 2011'i Değerlendirdi

Başkan Karaosmanoğlu, Türkiye'nin önde gelen ekonomi kanallarından biri olan Bloomberg HT'de yayınlanan Finans Merkezi programında canlı yayına katıldı. Başkan Karaosmanoğlu, ilk olarak ekonomi ve sanayi açısından 2010 yılını değerlendirdi.

2011 yılına ait beklentileri de dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli'nde sanayicilerle birlikte çok güzel projelere imza attıklarına değindi. Öğrencilere dağıtılan laptoplarla ilgili soruları da yanıtlayan Başkan Karaosmanoğlu, ''Medeniyet yarışında ülkemiz çok önemli mesafeler aldı. Kocaeli de bilişimin merkezi olacak'' ifadesini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title