Haberler

Kocaeli-Başbakan Yardımcısı Işık Sözünüzün Eriyseniz Derhal Bu Silahları Toplayın

Kocaeli-Başbakan Yardımcısı Işık Sözünüzün eriyseniz derhal bu silahları toplayın(HD)Başbakan Yardımcısı Işık Sözünüzün eriyseniz derhal bu silahları toplayınBAŞBAKAN Yardımcısı Fikri Işık, ABD'nin terör örgütüyle işbirliğini kesmesini isteyerek, Eğer sözünüzün eriyseniz derhal bu...

Kocaeli-Başbakan Yardımcısı Işık Sözünüzün eriyseniz derhal bu silahları toplayın(HD)

Başbakan Yardımcısı Işık Sözünüzün eriyseniz derhal bu silahları toplayın

BAŞBAKAN Yardımcısı Fikri Işık, ABD'nin terör örgütüyle işbirliğini kesmesini isteyerek, Eğer sözünüzün eriyseniz derhal bu silahları toplayın dedi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, İzmit'te bir restoranda muhtarlarla kahvaltıda buluştu. Işık konuşmasında terör örgütleriyle mücadele konusundaki kararlılığa değinerek, Bazı ülkeler bölgemizden binlerce kilometre uzaktaki bazı ülkeler maalesef bölgenin istikrarını huzurunu, bölgenin esenliğini ve güvenliğini düşünmek yerine bölgede kendi çıkarlarını maksimize edecek en yüksek düzeye çıkaracak strateji izliyorlar. Bunun için de terör örgütleriyle işbirliği yapmaktan da çekinmiyorlar. İşte Amerika Birleşik Devletleri kendilerine defalarda PYD'nin YPG'nin Pkk'nın KCK'nın Suriye kolu olduğunu söylediler. Defalarca bunları konuştuk, aslında bizim bir şey söylememize de gerek yok. Eğer bunların istihbarat örgütü CIA'ya bunlar sorsalar, deseler ki ya bu PKK ile YPG arasındaki organik bağ nedir Çok net olarak size söylüyorum ki bütün bu YPG'nin Kandil'den talimat alan yani PKK'nın üst düzey terör kadrosu tarafından bizzat yönetilen örgüt olduğunu kendilerine söylerler. Bunu da CIA söylemiyorsa ya gerçeği saklıyordur ya da bu istihbarat örgütü olmaktan çıkmıştır, başka bir ihtimal yok. Aynı şey bütün batı istihbarat örgütleri için de geçerli. Evet YPG, PYD, YPJ her neyse hepsi PKK'nın Suriye koludur. Eğer sözünüzün eriyseniz derhal bu silahları toplayın dedi.

Işık, Avrupa'nın terör örgütleriyle işbirliği yaptığını belirterek, Bugün Avrupa bize sürekli akıl vermeye çalışan, sürekli ders vermeye çalışan Avrupa resmen ve alenen terör örgütleriyle iş birliği yapıyor. Gerekçe de bir başka terör örgütüyle mücadele ama bir başka terör örgütüyle mücadele etmek için terör örgütünü kullananların kesinlikle ama kesinlikle bilmesi gerek bir şey var ki, o da o terör örgütü günün birinde kendilerine zarar vereceğidir, bu kaçınılmazdır. Türkiye olarak biz bir taraftan bu DEAŞ ile mücadeleyi yürütürken, diğer taraftan da özellikle PYD-YPG terör örgütlerini de aynı kategoriye koyup onlarla da mücadelemizi sürdürüyoruz. Bütün müttefiklerimize ve bütün dünyaya diyoruz ki, bakın bu da bir terör örgütüdür. DEAŞ'ı ne kadar önemsiyorsak mücadele açısından PYD-YPG'yi de en az o kadar önemsemeliyiz. Çünkü DEAŞ bir toplama örgüttür ama PYD-YPG maalesef Kürt kardeşlerimizin de başına musallat olan bir örgüttür. Bölgenin huzuruna istikrarına uzun vadede en önemli tehdidi oluşturan örgüt, PYD-YPG'dir diye konuştu.

Işık, ABD'nin terör örgütüne verdiği silahları toplamasını isteyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü

İşte bu açıdan her vesileyle söylüyoruz, bakınız bu terör örgütüyle işbirliğini kesin, bırakın bu terör örgütüne silah vermeyi bize taahhüdünüz olan silahların toplanma işine bir an önce başlayın. Hani Rakka Operasyonu bitince silahları toplayacaktınız, ne oldu Eğer sözünüzün eriyseniz derhal bu silahları toplamaya başlayın. Eğer sözünüzün eriyseniz Münbiç'ten derhal PYD-YPG unsurlarını çekin ve siz de çekilin. Münbiç'i asıl sahiplerine bırakın. Türkiye bu noktada bütün imkanlarını seferber edip bölgenin un ufak edilmesine, bölgede küçük devletler kurulup bölgenin istikrarsızlaştırılmasına müsaade etmeyecektir. Şu anda bütün gayretimiz, bütün çalışmamız, bütün mücadelemiz bu noktadadır. Bunu hem bir milli güvenlik meselesi olarak görüyoruz, hem de bölgenin orta ve uzun vadeli istikrarına ve huzuruna yönelik bir gayret olarak görüyoruz

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fikri Işık Suriye PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title