Haberler

Kocaeli: Başbakan Erdoğan İzmit'te (1)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 99 açılış gerçekleştirmek üzere İzmit'te düzenlenen törenlere katıldı. Erdoğan aynı anda, okullar, hizmet binaları, spor kompleksleri, parklar, köprüler, altyapı ve doğalgaz hizmetlerini hayata geçirecek.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve AK Parti Kocaeli milletvekilleri ile törene katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak, Derince İlçesi'nde D-100 Karayolu Derince Tünel Geçişi'nde düzenlenen törene katıldı. Erdoğan, Derince İlçesi'nin iki yakasını birbirine bağlayacak olan ve 12 milyon 250 bin YTL'ye mal olan 10 şeritli Derince Tüneli'ni hizmete açtı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, son 4 yıldır Türkiye'yi baştan başa dolaştıklarını ve devlet-toplum dayanışmasıyla bütün şehirlerin kalkınması için çalıştıklarını, insanlara en iyi hizmeti götürmek için bütün imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Konuşmasında önceki iktidarları eleştiren Başbakan Erdoğan, AK Parti hükümetinin Türkiye'yi Ankara'ya mahkum etmemek için çalıştığını ifade etti. Önceki iktidarlar döneminde dünya ülkelerinden kopuk bir Türkiye bulunduğunu söyleyen Erdoğan, şimdi hükümetin yaptığı çalışmalarla aradaki farkın açıkça görüldüğünü belirtti. Faizlerin bir gecede yüzde 8 binlere çıktığını hatırlatan Erdoğan, "O günleri hatırlıyorsunuz. Bunlar hala Türkiye'de yaşamıyor mu? Ama yine de su üstüne çıkmaya çalışıyorlar. Bunların sorumlusu kimdi? Fakir fukaranın hakkını kim yedi? Cebindeki parasını kim çaldı? Siz nasıl milliyetçisiniz? Türk parasını niye koruyamadınız? Biz geldik paradan 6 sıfırı attık. Paraya değer kazandırdık. Bizim farkımız bu. Bunlar, bizi IMF'ye bağımlı olmakla suçladılar. Onlar da IMF'ci değil miydi? ANAP, DSP, CHP, MHP IMF ile görüşmedi mi? İktidara gelenlerin hepsi konuştu. Ama onlar IMF'nin önünde eğilip, 23.5 milyar dolar borçlandılar. Şimdi bizim IMF'ye borcumuz 9.7 milyar dolar. Aramızdaki fark bu. AK Parti'nin farkı bu. Bizi onlardan ayıran bu. Bu gerçekleri göremeyenlere siz gösterin. 7'den 70'e gelin bunlara dersi siz verin. Gözü olup görmeyen, kulağı olup duymayan, dili olup hakikati söylemeyenler var. Bunlara siz söyleyin" dedi.

Vatandaşlardan geçmiş dönemdeki asgari ücretle, bugünkü asgari ücreti karşılaştırmalarını isteyen Erdoğan, "Asgari ücretle aldıklarınız bugün daha az ise AK Parti'ye oy vermeyin. Daha çok ise desteğinizi sürdürün. Çünkü ülkede yapacaklarımız var" şeklinde konuştu.

Muhalefet partilerinin bugün bir takım vaatlerde bulunduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, daha önce de bu şekilde vaatlerde bulunanlar olduğunu ancak hepsinin de sonunun hüsranla bittiğini belirtti. Türkiye'de her şeyin daha iyi olacağını ifade eden Erdoğan, "Bugün artık şehirlerimiz duble yollarla birbirine bağlandı. Ne mutlu bize her gün başka bir şehirde güzel gelişmeleri birlikte hayata geçiriyoruz. Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Neden bizden öncekiler bunları yapmıyordu? Bunlar dertli değil, derdi yok. Biz bu ülkenin dertlisiyiz. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çalışarak çıkılır. Biz bunu gerçekleştiriyoruz. Her gün açılış yapıyoruz. Bizden öncekiler bir tane açılış yapsa, bayram ediyordu" ifadesinde bulundu.

Eğitim, sağlık, emniyet, adalet, ulaşım, tarım, toplu konut, enerji gibi her alanda yatırım yapmaya devam ettiklerini belirten Başbakan Erdoğan, "Çok çalışmalıyız. Lafla milliyetçilik olmuyor, koşarak oluyor. Kişi başına düşen milli geliri arttırdık. İhracatı 38 milyar dolardan, 84 milyar dolara çıkardık. Enflasyonu tek haneli rakamlara düşürdük. Bileşik faizi yüzde 67'den 15-20 seviyesine indirdik. Eğitimde 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasıyla kızlarımızın okumasını sağladık. Ücretsiz kitap dağıtımı yapıyoruz. Üniversite öğrencilerine 45 YTL olan burs ücretini 135 YTL'ye çıkardık. Bizim farkımız bu. Biz halkın içinden geldik. Halkın hizmetkarıyız. Milliyetçilik hamasetle değil, hizmetkarlıkla olur. Biz bunu yapıyoruz. Hastaneleri birleştirdik. SSK'lıların da eczanelerden ilaç almalarını sağladık. Biz gelirken söz verdik. Ne aldatan olacağız, ne de aldanan olacağız diye. Bizi de diğerleri gibi zannedenler var. Ama biz sadece bir bölge değil, 73 milyon insan için buradayız. Ayırım yapamayız. Bölgesel, etnik ve dinsel ayırım yapamayız. Biz böyle milliyetçiliğe 'hayır' diyoruz. Ülkeye kaybettirilen zamanı kapatmak için çalışıyoruz. Makamlar geçicidir. Bunun kadrini iyi biliriz. Bilmeyenlerden değiliz. Onun için attığımız adımı iyi biliriz" diye konuştu.

SEKA Parkı hakkında da konuşan Başbakan Erdoğan, araziyi park yapacaklarını söylediklerinde herkesin kendilerine karşı çıktığını belirterek, "Buraya siyasi partilerden gelmeyen kalmadı. SEKA'yı kapattırmayız diye gösteri yaptılar. Ama biz, buradaki zararı halka ödettirmeyeceğimizi söyledik. Bizden öncekilerin yaptıklarını yapmayacağımızı söyledik. Buranın stratejik bir özelliği yoktu. İşçileri sokağa atacaklardı. Burada başarılı bir proje çalışması yapıldı. İşçiyi de belediye bünyesine alarak mağdur etmedik. Sonra ise araziyi peşkeş çekeceğimizi söylediler. Yine çirkin politika yaptılar. Halkı aldatmaya çalışanlar, şimdi hangi yüzle buraya gelecekler? Biz siyaseti sadece size hizmet etme aracı olarak görüyoruz. Nerede bir delik varsa onu kapatmaya çalışıyoruz. Hayatın her alanında vatandaşın ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Buna da devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan konuşmasında sonunda ise, halka el ele, omuz omuza verip, Türkiye'yi dünyanın büyüyen ilk 20 ülkesi arasından ilk 10 ülkesi arasına sokmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Erdoğan, konuşmasının ardından ilk olarak, telekonferans sistemiyle Gebze Darıca Ülkün Yalçın Anadolu Lisesi, Yeniköy Hayat İlköğretim Okulu, Körfez Hedise Evyap İlköğretim Okulu, Suadiye Cemal Dağlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışını, Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile birlikte yaptı. Başbakan, bu açılışların ardından Derince'de D-100 Karayolu Derince Tünel Geçişi'ni, törene katılan bakanlarla gerçekleştirdi. Erdoğan Derince'de son olarak 10 ayrı yere doğalgaz verilmesi nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte doğalgaz meşalesini yaktı.

Erdoğan, D-100 Karayolu Derince Tünel Geçişi açılışının ardından, Türkiye'nin en büyük endüstriyel dönüşüm projelerinden biri olan, 520 dönüm arazi üzerine kurulan ve dünyanın en büyük kent parklarından olacak SEKA Park 1. Etap açılışı törenine katılmak üzere Derince'den ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title