Haberler

Kocaeli Barosu'nun 72. Kuruluş Yıl Dönümü

Kocaeli Baro Başkanı Tamer Solakoğlu, Yargı Erkini Kullanan Hakim ve Savcıların Her Türlü Baskıya Karşı Korunmalarıyla Mümkündür' Dedi.

Kocaeli Baro Başkanı Tamer Solakoğlu, 'Tam bağımsız ve tarafsız yargının sağlanması, yargı erkini kullanan hakim ve savcıların her türlü baskıya karşı korunmalarıyla mümkündür' dedi. Solakoğlu ve Kocaeli Barosu'na üye bazı avukatlar, 72. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Valilik tören alanındaki Atatürk anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Törende konuşan Solakoğlu, 72 yıl önce kurulan Kocaeli Barosu'nun Türkiye'nin büyük, etkin ve saygın baroları arasında yer aldığını ifade ederek, baroların bir meslek örgütü olduğu gibi aynı zamanda hukuk kurumu, savunma örgütü ve önemli bir toplumsal etki mekanizması olduğunu öne sürdü.

Hukuk kurumu olan baroların en temel toplumsal işlevinin, demokrasi ve hukukun tüm yönleriyle toplumda egemen olması için çaba sarf etmek olduğuna işaret eden Solakoğlu, bunun yolunun evrensel nitelikte hukuk ve demokrasi anlayışının ulusal sınırlar içinde etkin olmasından geçtiğini savundu.

Solakoğlu, şöyle konuştu:

'Kocaeli Barosu eksiksiz demokrasi, gerçek ve evrensel anlamda hukuk devleti ilkesinin hayata geçirilmesinde mücadele edecektir. Hukuk, bireyin ve toplumun özgürce, barış ve güvenlik içinde yaşamasının güvencesidir. Hukuk devleti de bireyin ve toplumun huzur, özgürlük ve barış içinde yaşamasının kurallarını koyan, kendi otoritesini kendi koyduğu hukuk kurallarıyla sınırlayan, kendi güç ve otoritesini bu amaçlar için kullanan devlet demektir. Bu kapsamda yurttaşların adil yargılanacakları, haklarını alacakları, bağımsız ve tarafsız yargı organları hukuk devletinin esaslı ögelerindendir. Zira yargısının bağımsızlığı ve tarafsızlığı kuşku içeren ya da tartışma götüren devletin hukuk devleti olduğunu söylemek inandırıcı olmaktan uzaktır. Tam bağımsız ve tarafsız yargının sağlanması, yargı erkini kullanan hakim ve savcıların her türlü baskıya karşı korunmalarıyla mümkündür. Kocaeli Barosu olarak da hedefimiz her ortam ve fırsatta baroların ve savunmanın yargısal işleyiş içinde rolünü amaca uygun bir şekilde güçlendirmek, mesleğimizin ortak çıkarlarına uygun çalışmalar yapmak ve mesleğimizin sorunlarına çözüm arayışında olmaktır.' Grup, törenin ardından dağıldı. (MY-TE-NÖZ) - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title