Haberler

"Kocaeli, Aynı Zamanda Bir Eğitim Kentidir"

Güncelleme:

Eğitim gönüllüsü olan, her fırsatta okulları ziyaret eden Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, son olarak Körfez Kent Emlak Konut İlkokulu ve Ortaokulu'nun yanı sıra İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni de ziyaret etti. Okul Aile Birlikleri ile de görüşen Başkan Karaosmanoğlu, öğrencilerle de bir araya geldi. Okulların genel durumu hakkında detaylı bilgiler alan Karaosmanoğlu, "Eğitime ruh veren, can veren, anlam katan, yegâne unsur öğretmendir. Özveri, şefkat ve merhamet benim lügatimde öğretmenlikle eşanlamlıdır" dedi.

"GELECEĞİN BÜYÜK TÜRKİYE'SİNİ KURACAK BİRER UMUTTUR"

İlk olarak Körfez Kent Emlak Konut İlkokul ve Ortaokulu ziyaret eden Karaosmanoğlu'na, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve AK Parti Körfez İlçe Başkanı Şener Söğüt'te eşlik etti. Okul Müdürü Yusuf Tayyare'den okulun mevcut durumu hakkında bir sunum alan Başkan Karaosmanoğlu, okulun spor salonu başta olmak üzere sınıfları da gezdi. Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Göşgün ve yönetimiyle de görüşen Karaosmanoğlu, okul idarecilerden görülen eksiklikler hakkında bilgi aldı. "Evden Okula Haydi Anneler Spora" projesinin de Körfez Kent Emlak Konut İlkokul ve Ortaokulu'nda da geliştirilmesi konusunda talimat veren Karaosmanoğlu, daha sonra İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti. Ziyaretler sonrası bir açıklama yapan Karaosmanoğlu, "Öğretmenlerimiz geleceğimizi inşa eden ruh mimarlarıdır. Emek verilen her öğrencimizde, bu emekleri hakkıyla benimseyip, geleceğin büyük Türkiye'sini kuracak birer umuttur" ifadelerini sarf etti.

ÖĞRETMENLİK, TÜM MAKAMLARIN ÜSTÜNDE, KUTSAL BİR MESLEKTİR


İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü İsmail Birdane tarafından konuk edilen Başkan Karaosmanoğlu, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Öğretmenlerimiz bir rehber, bir ışık kaynağıdır. Öğretmenlerimiz çocuklarımıza sadece okumayı yazmayı değil, onlara aynı zamanda hayatı öğretiyorlar. Adaleti, disiplini, kendi ayakları üzerinde durmayı öğretiyorlar. Ülkemizin geleceği üzerinde büyük sorumlulukları olan öğretmenlerimiz gelenek ile gelecek arasında kurulmuş en sağlam köprüdür. Öğretmenlik, tüm makamların üstünde, kutsal bir meslektir" ifadelerini sarf etti.

"TÜM YATIRIMLARIMIZDA EĞİTİME HEP ÖNCELİK VERDİK"

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak aziz hemşehrilerime hizmet etmeyi en büyük şeref bildim diyerek sözlerini devam ettiren Karaosmanoğlu, "Eğitim camiamızın sorunlarına çözüm üretmek için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Yaptığımız tüm yatırımlarda eğitime hep öncelik verdik. Gençlerimize yönelik hizmetleri Büyükşehir Belediyemizin önemli bir misyonu saydık. Çağa ayak uyduramayanlar bir seyirci olmaktan öteye gidemezler, nitekim gidemediler. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, dünyadaki bütün yenilikleri takip ediyoruz. Eğitim noktasında ilklere imza atıyoruz. Kocaeli'nin her köşesine reform mahiyetinde hizmetler gerçekleştiriyoruz. "Her Öğrenciye Bir Bilgisayar Kampanyamız" ile 260 bin bilgisayarı yavrularımızla buluşturduk. Bilişim Fuarı ve Kitap Fuarı gibi dev projeleri hayata geçirdik" şeklinde konuştu.

"KÜRESEL VİZYONA SAHİP BİREYLER OLARAK YETİŞECEKLER"

Kocaeli'ni Türkiye'nin sanayi başkentinden sonra, Bilişimin de başkenti yapmak için harekete geçtik vurgusu da yapan Başkan Karaosmanoğlu, "Bu projelerle çocuklarımız, teknolojinin dilini öğrenecek. Küresel vizyona sahip bireyler olarak yetişecekler. İdealist öğretmenlerimize; Kocaeli'mizi ve Türkiye'mizi dünyaya örnek bir hale getirmek amacıyla sürdürdükleri çalışmaların için şükranlarımı sunuyorum. Öğretmenlerimiz olmasaydınız, böyle bir ideali hayata taşımak elbette mümkün olmayacaktı" dedi.

"KOCAELİ AYNI ZAMANDA BİR EĞİTİM KENTİDİR"

Bilgi Evlerimizle, Bilim Merkezi'mizle, Kâğıt Müze'mizle, Kılavuz Gençlik projemizle çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim imkânlarını artırmaya gayret ediyoruz şeklinde konuşan Karaosmanoğlu, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: "Tüm ilçelerimizde yaptığımız spor kompleksleriyle enerjinizi spora yönlendirmeye özelikle gayret ediyoruz. Yüzlerce okulumuza spor kompleksleri inşa ettik. Bu hizmetlerimiz artarak devam edecek inşallah. Gençlerimize, ışıl ışıl ve umut dolu bir gelecek hazırlıyoruz. Bugüne kadarki altyapı, üstyapı, ulaşım, çevre ve bilişim yatırımlarımızla bunun altyapısını oluşturduk. Bundan sonra her şey daha kolay ve daha güzel olacak. Modern ve model bir Kocaeli'ni hep birlikte inşa edecek, bu şehri 21'nci yüzyıla hep birlikte taşıyacağız. Şunu da belirtmek isterim ki Kocaeli aynı zamanda bir eğitim kentidir." Ziyaretler yapılan istişarelerin ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu İsmail Baran Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title