Haberler

Koç: "Kültür Başkenti Çalışmaları İçin Özel Kanun Çıkartacağız"

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İstanbul'un 2010 Yılı Avrupa Kültür Başkenti İlan Edilmesiyle İlgili Hazırlıkların Devam Ettiğini Belirterek, Bu Kapsamda Çalışmaların Daha İyi Yapılabilmesi İçin 11 Maddelik Bir Yasa Çıkartılacağını Bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İstanbul'un 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti ilan edilmesiyle ilgili hazırlıkların devam ettiğini belirterek, bu kapsamda çalışmaların daha iyi yapılabilmesi için 11 maddelik bir yasa çıkartılacağını bildirdi.

Koç, İstanbul 1. İdare Mahkemesinin, defterdarlık tarafından 30 yıllığına ''STI'' adlı şirkete kiralanmasını hukuka aykırı bulduğu Yedikule Zindanları'nda inceleme yaptı.

Bir gazetecinin İstanbul'un UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinden çıkartılmasına ilişkin tartışmalar ile 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti ilan edilmesinin gündemde olduğu bir dönemde kentin tarihi dokusu üzerindeki risklerin kaldırılması için neler yapılabileceğine ilişkin sorusunu şöyle yanıtladı:

''Kültür mirası listesinden çıkartılması gibi bir tehlike yok. Bunları yapıyorsunuz, ondan sonra dil sürçmesi yapsak, 'işte bakan da söyledi'. Yok öyle bir şey. Bundan sonra böyleyim. Soru sorarken kimseyi rencide etmeyeceksiniz. Yavaş yavaş, usulüyle gereken her şeyi yapacağız. Kültür ve tabiat varlıklarının korunmasıyla ilgili eksiklikler olabilir ama hukuki altyapımız tamamlanmıştır. Bunu yaparken vatandaşın da gördüğü eksiklikler karşısında yargıya başvurması lazım. Biz de yargı kararlarını uyguluyoruz. Bazı aksamalar olur, ama bu mevzuda Türkiye'de hukuki bir eksiklik yok.''

Bakanlık, belediye ve hükümet olarak 2010 yılına hazırlandıklarını kaydeden Koç, ''Onun ötesinde de 2010 yılı için daha rahat çalışabilmek, daha fazla inisiyatif vermek için 11 maddelik bir kanun hazırlığı tamamlanmış durumda. Gelecek hafta içerisinde Bakanlar Kuruluna intikal ettirilecek. Hükümetimiz bu işe direkt sahip çıktığı için, oradan tasarı olarak Meclise gönderilecek. İstanbul'un 2010 yılı kültür başkenti çalışmaları için özel kanun çıkartacağız'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title