Haberler

Koç Holdingden Meslek Liselilere Destek... -Mesleki Teknik Eğitimi Özendirme Programı ile Bu Yıldan İtibaren 4 Yıl Boyunca Toplam 8 Bin İlköğretim Mezununa Burs Verilecek

Koç Holding, "Mesleki Teknik Eğitimi Özendirme Programı" ile Bu Yıldan İtibaren 4 Yıl Boyunca Toplam 8 Bin İlköğretim Mezununa Burs Verecek.

Koç Holding, ''mesleki teknik eğitimi özendirme programı'' ile bu yıldan itibaren 4 yıl boyunca toplam 8 bin ilköğretim mezununa burs verecek.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç tarafından yapılan açıklamada, Koç Topluluğunun 80'inci yılının kutlandığı bu dönemde, bugüne kadar eğitimin her alanına yönelik gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyerek ''meslek lisesi memleket meselesi'' sloganıyla eğitim kampanyası başlattıkları belirtildi.

Açıklamada, amacın, mesleki teknik eğitim konusunda toplumu bilinçlendirirken konu ile ilgili farkındalık yaratmak ve devlet, özel sektör ile eğitim kurumlarının işbirliğiyle ülkenin önde gelen sorunlardan birinin çözümüne katkıda bulunmak olduğu vurgulandı.

Konuyla ilgili hazırlanan kitapçıkta da Mustafa Koç, gençlerin temel bir mesleki teknik eğitim programı çerçevesinde beceri ve yeterliliklerinin artırılması, bu nitelik artışının istihdama yansımasının, teknolojik gelişim, rekabet ve girişimcilikte AB standartlarına erişilmesi açısından Türkiye için kritik önem taşıdığını kaydetti.

-''BURSUN 4 BİNİ KIZ ÖĞRENCİLERE VERİLECEK''-

Mustafa Koç, yaptıkları çalışmalar sonucunda Koç Holding olarak ''mesleki teknik eğitimi özendirme programı'' başlattıklarını aktararak, programa göre sanayi ve hizmet sektörlerine ara eleman yetiştirilmesi amacıyla bu yıldan itibaren 4 yıl boyunca, her yıl eğitimlerine meslek liselerinde devam etmeyi tercih eden 2 bin öğrenciye olmak üzere toplam 8 bin ilköğretim mezununa burs vereceklerini bildirdi.

Burs programının, staj programı ve istihdam önceliği ile de destekleneceğini vurgulayan Koç, açıklamasında şunları kaydetti:

''Topluluğumuza bağlı şirketlerimiz, Koç Holding Mesleki Teknik Eğitim Bursu ile okuyan öğrencilere staj olanağı sağlayacak ve yetişmeleri ile yakından ilgilenecek. Böylece mezun olan öğrencilerin önemli bir istihdam avantajı olacak. Çünkü Koç şirketleri, kendi elleriyle yetiştirdiği öğrencileri işe alırken onlara öncelik tanıyacaktır.

Burs programımızda yatılı ilköğretim bölge okulları ve pansiyonlu ilköğretim okulları mezunu öğrencilere, maddi ve sosyal durumu iyi olmayan öğrencilere, şehit çocuklarına öncelik verilecek.

Burs programımızın bir başka önemli özelliği de kız öğrencilere özel kontenjan ayrılıyor olması. 8 bin bursun 4 bini kız öğrencilere verilecek.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
title