Haberler

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç Açıklaması

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, gelişmekte olan ülkelerin yavaşlayan büyüme hızının tekrar hızlanacağını, Türkiye ekonomisindeki büyümenin de 2012'ye göre 2013'te yüzde 4,5 civarında olmasını beklediklerini belirtti.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, gelişmekte olan ülkelerin yavaşlayan büyüme hızının tekrar hızlanacağını, Türkiye ekonomisindeki büyümenin de 2012'ye göre 2013'te yüzde 4,5 civarında olmasını beklediklerini belirtti.

Koç Grubundan yapılan açıklamaya göre, Antalya'da düzenlenen 5. Uluslararası Beko Yetkili Satıcılar Toplantısı'nda konuşan Mustafa Koç, 2012 yılının, Türkiye'de hızlı büyüme dinamiklerini yavaşlatmaya yönelik ekonomik tedbirlerin, yurt dışında ise süregelen belirsizliklerin damga vurduğu bir yıl olduğunu kaydetti.

Bu yıl büyüme dinamiklerinin tekrar hız kazanmasını beklediklerini dile getiren Koç, geçtiğimiz yıl Fitch Ratings ve S&P'nin Türkiye'nin kredini notunu artırmasının Türkiye adına sevindirici bir gelişme olduğunu, bu gelişmelerin uluslararası piyasalarda Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir büyüme yolunda hızla ilerlemesine olan inancı artırdığını söyledi.

Koç, "Büyümenin en önemli anahtarlarından biri ihracatımızın artmasıdır. Türkiye'nin ihracatını artırabilmesi için hızlı gelişen pazarlara yönelmesi ve ihracatını coğrafi olarak çeşitlendirmeye devam etmesi gerekmektedir. Gelişmekte olan ülkelerin yavaşlayan büyüme hızı tekrar hızlanacaktır. Türkiye ekonomisindeki büyümenin de hızlanarak 2012'ye göre 2013'te yüzde 4,5 civarında olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Koç, 2012 yılını başarılı bir performansla kapattıklarını, holdingin 2012'de toplam konsolide satış gelirlerini yüzde 13 artırarak 85 milyar liraya, azınlık payı sonrası net karını ise 2,3 milyar liraya yükselttiğini belirtti.

Türkiye'nin en fazla ihracat yapan 10 şirketinden 4'üne sahip olan topluluğun, 2012 yılında da kombine yurtdışı satış gelirlerini ABD doları bazında yüzde 11 artırmayı başardığını vurgulayan Koç, Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 10'unu gerçekleştirdiklerine dikkati çekti.

Koç, Türkiye ekonomisinin büyümesinde öncü rol oynayan Koç Topluluğu şirketlerinin, 2012 yılında sadece karlılık ve büyüme rakamlarında başarılı olmakla kalmadığını, farklılık yaratan ve birçok ödül alan sosyal sorumluluk projeleriyle toplum için değer yaratma çizgisini de yukarı taşıdığını dile getirdi. Koç ayrıca İstanbul'un 2020 olimpiyat ve paralimpiyat şehri adaylığına destek olmaktan gurur duyduklarını da belirtti.

-"Arçelik şirketimiz pazar çeşitlendirmesi hedefimiz doğrultusunda en iyi uygulamalarını Beko markamız ile sergiliyor"

Arçelik Şirketi ve Beko markası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Koç,

"Arçelik şirketimizin başarısı her zaman bizler için ayrı bir gurur kaynağı oldu, olmaya da devam ediyor. Koç Topluluğu olarak uzun bir süredir pazar çeşitlendirmesinin çok kritik önem taşıdığını vurguluyor ve şirketlerimize hedef olarak veriyoruz" şeklinde konuştu.

Arçelik AŞ'nin bu hedef doğrultusunda en iyi uygulamalarını Beko markası ile sergilediğini belirten Koç, Türkiye'de Beko'nun beyaz eşya pazarında en büyük ikinci marka konumunda olduğunu, ayrıca klima, LCD-LED TV, ankastre ve küçük ev aletleri pazarlarında güçlü konumunu sürdürdüğünü vurguladı.

Koç, Beko'nun ürün kalitesi, yaygın satış teşkilatı ve bayilerin fark yaratan hizmetleri ile tüketicilerin ihtiyaçlarını beklentilerinin ötesinde karşılayarak, yurt içindeki marka imajını daha da sağlamlaştırdığını söyledi.

-"Satışlarımızın yaklaşık yüzde 60'ını uluslararası pazarlardan elde ettik"-

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik AŞ Genel Müdürü Levent Çakıroğlu ise 2012 yılında yüzde 50 pazar payı ile liderliği sürdürdüklerini ve beyaz eşya, ankastre, LCD TV ve klima olmak tüm ürün gruplarında pazarda ilk sırada yer aldıklarını vurguladı.

Arçelik'in uluslararası konumuna değinen Çakıroğlu, şunları ifade etti:

"Avrupa'nın üçüncü büyük beyaz eşya şirketi olmamızın yanı sıra Romanya, Güney Afrika ve İngiltere'de pazar lideriyiz. Beko, son 5 yıldır sergilediği performans ile Avrupa pazarlarında pazar payını en çok artıran marka konumunda.

Ayrıca 2012 yılında Batı Avrupa pazarında en çok satan buzdolabı markası oldu. Odaklandığımız hedef pazarlar olan Afrika, Ortadoğu ve Türki cumhuriyetlerde etkinliğimizi artırdık, Afrika'da faaliyet gösterdiğimiz ülke sayısını 27'ye çıkardık. Cezayir, Libya, Irak, İsrail gibi ülkelerde önemli büyüklüklere ulaşarak sadece Körfez ülkeleri genelinde son bir yılda ciromuzu yüzde 80 artırdık."

Tüketici elektroniğinde ise Grundig'in, Almanya ve Kuzey Avrupa ülkelerinin önde gelen markalarından biri haline geldiğini ve cironun yüzde 40'ın üzerinde büyüdüğünü belirten Çakıroğlu, 2012 yılı mali sonuçlarının, şirketin hızlı büyümesini istikrarlı bir şekilde devam ettirdiğini gösterdiğini anlattı.

Çakıroğlu, "Özellikle son iki yıldır ciromuzda üst üste yüzde 20'nin üzerinde büyüme gerçekleştirerek üstün bir performans sergiledik ve sektörümüzde ayrıştık. 2012 yılında 10 milyar lira ciro eşiğini aşmanın mutluluğunu yaşadık. Satışlarımızın yaklaşık yüzde 60'ını uluslararası pazarlardan elde ettik. Yurt dışı pazarlarda yüzde 37 büyüdük" bilgisini verdi.

-"19 farklı para birimi ile ticaret yapıyoruz"-

Dünya çapında 23.000 çalışanı ile Türkiye, Romanya, Rusya, Çin ve Güney Afrika'da 14 üretim tesisinde; 2012 yılında 15 milyon adet büyük ürün ve 2,4 milyon adet televizyon ürettiklerini söyleyen Çakıroğlu, 23 ülkede kendi satış ve pazarlama şirketleri ile ve geri kalan ülkelerde iş ortakları ile yürüttükleri faaliyetleriyle 100'den fazla ülkede ürün ve hizmet sunduklarını belirtti.

Çakıroğlu, "Dünya çapında ofislerimizde 28 ayrı dil konuşuluyor ve 19 farklı para birimi ile ticaret yapıyoruz. Bazıları küresel, bazıları ulusal düzeyde 10 ayrı markayı yönetiyoruz. Satışlarımızın yüzde 90'ı markalı ürünlerimizden oluşuyor. Bu durum, bizi sektördeki pek çok oyuncudan ayrıştırıyor" şeklinde konuştu.

-"2012 yılında 3.656 ürünü devreye aldık"-

Geçen yıl, teknoloji ve ürün geliştirme çalışmaları sonucu, 3 bin 656 yeni ürünü devreye aldıklarını ve bu alanda yatırımlara devam ettiklerini ifade eden Çakıroğlu, ürün stratejisi doğrultusunda, yenilikçiliğin yanı sıra tasarımı da odaklarına alarak pazarda fark yaratacak ürünler geliştirdiklerini söyledi.

Arçelik AŞ Türkiye, Ortadoğu, Afrika, Türki Cumhuriyetler Satış Genel Müdür Yardımcısı Şirzat Subaşı da Beko'nun artık her gittiği ülkede ayrı lisanlar konuşabilen bir dünya vatandaşı olduğunu ve globalleşen dünyada ayrı kültürlerin, farklı alışkanlıkların ortak paydası olduğunu anlattı.

Arçelik AŞ Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tülin Karabük ise şunları kaydetti:

"Basketbolu desteklemeye ve basketbolun kaldıraç etkisinden faydalanmaya devam ediyoruz. Geride bıraktığımız 7 yılda, Türkiye'den başlayan basketbol yolculuğumuz, Almanya, Rusya, Litvanya ve İtalya Ligleri'nde devam etti. Bu sponsorluklarla tüm dünyada marka gücümüze önemli katkı sağlıyoruz.

Öte yandan basketbolun özellikle gençlerin gelişimindeki önemli rolünü görüyor ve gençlerin geleceğine katkıda bulunmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Bu sene 2013 Avrupa Basketbol ve 2014 Dünya Basketbol Şampiyonaları'na en büyük sponsor yine Beko olacak."

Beko'nun İngiltere'den Belçika'ya, Litvanya'dan Polonya'ya kadar pek çok ülkede, pek çok kategoride pazar lideri olduğunu vurgulayan Karabük, dünya genelinde araştırma yapılabilen ülkelerin yüzde 70'inde Beko'nun her üç tüketiciden birinin tercihi haline geldiğini de sözlerine ekledi. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Koç Holding Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title