Haberler

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Koç Açıklaması

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V.Koç, Afrika kıtasının bugün yüksek büyüme potansiyeli ile tüm dünyayı etkilediğini belirtti.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Afrika kıtasının bugün yüksek büyüme potansiyeli ile tüm dünyayı etkilediğini belirtti.

Koç Holding'ten yapılan açıklamaya göre, "Afrika: Sunulan Vaatlerin Gerçekleşmesi" teması altında yapılan Dünya Ekonomik Forumu'nun eş başkanlığını yürüten Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, geçen 10 yılda Afrika'da güçlü ekonomik, demokratik ve insani gelişmelerin yaşandığına dikkati çekti.

Koç, "Bu gelişmeler Afrika'nın yeni güçlenen imajına önemli katkıda bulundu. Afrika kıtası bugün yüksek büyüme potansiyeli ile tüm dünyayı etkiliyor" dedi.

Afrika'daki güçlü büyüme trendinin oluşmasında geçen 10 yılda gerçekleşen ekonomik, demokratik ve insani gelişmelerin etkili olduğuna işaret eden Koç, bu büyüme trendinin temelinde makroekonomik gelişmelerin iyileşmesinin, hükümet reformlarının, iş dünyasına dost politikaların uygulanmasının ve hızlanan özelleştrmelerinin yer aldığını belirtti.

Koç, "Afrika, genç nüfusu, gelişen yaşam standardı, şehirleşmenin artışı ve orta sınıfın güçlenmesi ile dünyayı etkiliyor. Benim için yeni Afrika, güçlü vaatleri ve umudu simgeliyor. Son yıllarda Türkiye ile Afrika arasında gelişen ticari bağlar ve bölgede yürütülen aktif dış politika ile yeni Afrika hakkında daha fazla şey duymaya başladık. Hem Türkiye hem de Koç Holding Afrika'ya inanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

-"Defy satın alması ile Afrika'nın geleceğine olan bağlılığımızı gösterdik"-

Koç Topluluğu olarak, Güney Afrika'nın en büyük beyaz eşya üreticisi olan Defy satın alması ile Afrika'nın geleceğine olan bağlılıklarını gösterdiklerini vurgulayan Koç, "Koç Topluluğu olarak Afrika'yı uzun vadeli stratejik bir iş ortağı olarak görüyoruz. Tüm bu nedenlerle WEF Afrika'ya eş başkanı olarak katılmaktan ötürü heyecanlıyım" ifadelerini kullandı.

Mustafa Koç, Afrika'nın özel sektör için yeni başlangıçlar sunan önemli fırsatlar taşıdığını dile getirerek, "Çevresel açıdan sürdürülebilir ve daha sosyal iş modelleri özel sektör için için eşsiz bir şans. Afrika'nın uzun süreli refahına inanan, doğru seçilecek uluslararası partnerler ile Afrika'da ekonomik ve sürdürülebilir gelişme el ele yürüyecektir" açıklamasında bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Koç Holding Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title