Haberler

Koç Holding'in 2019 yılındaki net karı 2018 yılına kıyasla yüzde 20 azalarak 4,4 milyar TL oldu

Güncelleme:

Koç Holding açıklamasına göre, şirket 2019 yılında konsolide bazda toplam 153,5 milyar TL gelir elde ederken 4,4 milyar TL ana ortaklık payı net dönem karı gerçekleştirdi. Koç Holding, 2018 yılının sonunda yaptığı açıklamada yıl boyu 5,5 milyar TL net kar açıklamıştı.

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, 2019 yılı finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "2019 dünyada ve ülkemizde belirsizlik ve değişimin hakim olduğu bir yıldı. Faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde karşı karşıya kaldığımız her türlü zorluğa rağmen yatırımlarımıza kararlılıkla devam ettik. Disiplinli yönetim anlayışımız, sağlam bilançomuz, dengeli portföy yapımız, kuvvetli bayi teşkilatımız ve tedarik zincirimizle belirsizlikler karşısında güçlü konumumuzu korurken, uzun vadeli değer yaratma hedefimiz çerçevesinde özveriyle çalışmaya devam ediyoruz. Uzun yıllardır kararlılıkla sürdürdüğümüz yatırımlar ülkemize duyduğumuz güvenin en büyük göstergesi" ifadelerini kullandı.

"5 SENELİK TOPLAM TUTAR 38 MİLYAR TL"

Çakıroğlu sözlerine, "2019 yılında yaptığımız 8,9 milyar TL kombine yatırımla, son 5 senelik toplam tutar 38 milyar TL'ye ulaştı. Koç Topluluğu olarak bizi tüm paydaşlarımız ve toplum nezdinde farklılaştıran unsurun kültürümüze, söylemlerimize ve iş yapış şeklimize yansıyan değerlerimiz olduğunun bilinciyle geleceğe güvenle ilerliyoruz" şeklinde devam etti.

Küresel büyüme vizyonu doğrultusunda, özellikle de Asya Pasifik bölgesinde önemli gelişmeler yaşadıkları bir yılı geride bıraktıklarını belirten Çakıroğlu, topluluk şirketlerinden Arçelik ve Hindistan'ın en büyük şirketler grubu Tata'nın ana hissedarı olduğu Voltas ortaklığıyla kurdukları "Voltbek Home Appliances"ın beyaz eşya fabrikasının açılışını geçen ay gerçekleştirdiklerini bildirdi.

ARÇELİK'İN BANGLADEŞ'TEKİ GİRİŞİMİ

Çakıroğlu ayrıca Arçelik'in 2019 yılında Bangladeş'in önde gelen beyaz eşya üreticisi ve perakende zincirlerinden Singer Bangladesh'in ana hissedarı Retail Holdings'i satın aldığını ve ülkede çok önemli bir konum elde ettiğini aktardı. Öte yandan Arçelik'in güçlü yurt dışı performansının yanı sıra, iç pazardaki daralmaya rağmen kararlılığını artırdığını dile getiren Çakıroğlu, Aygaz'ın Bangladeş'te LPG temini, dolumu ve dağıtımı yapmak üzere ülkenin en büyük şirketlerinden United Enterprises ile bir ortak girişim oluşturulması için yürüttüğü çalışmalar ile uluslararası bir oyuncu olma yolunda önemli bir adım attığını vurguladı.

2018'DE 5,5 MİLYAR KAR ETMİŞTİ

Koç Holding, 2018 yılının sonunda yaptığı açıklamada 5,5 milyar TL net kar elde ettiğini duyurmuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Levent Çakıroğlu Koç Holding Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title