Haberler

Kobi'ler Daha Fazla Kefalet Desteği İstiyor

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kredi Garanti Fonu'nun sağladığı kefalet desteklerinin, teminat açısından yetersiz olan KOBİ'ler için de değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kredi Garanti Fonu'nun sağladığı kefalet desteklerinin, teminat açısından yetersiz olan KOBİ'ler için de değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Oda salonundaki Kredi Garanti Fonu bilgilendirme toplantısında konuşan Ekicioğlu, Kırşehir genelinde 2000-2014 yılları arasında 37 KOBİ'ye 14,8 milyon lira tutarında kefalet verildiğini, ancak bu rakamın Kırşehir'in Türk bankacılığı kredi hacminden aldığı pay olan 2 milyar lira içerisinde yetersiz olduğunu belirtti.

KOBİ'lerin, Kredi Garanti Fonu kefalet desteğinden daha fazla faydalanabilmeleri için bankalar ve fon yetkilileriyle daha yoğun iletişim içinde olması gerektiğine işaret eden Ekicioğlu, KOBİ'lerin finansmana erişim sürecinde yaşadığı güçlüklerin başında teminat yetersizliği geldiğini söyledi. Kırşehir'de faaliyet gösteren KOBİ'ler açısından da durumun farklı olmadığını dile getiren Ekicioğlu, Kredi Garanti Fonunun sağladığı kefalet desteğinin üretimin güçlenmesi açısından mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Bankacılara ve KOBİ'lere yönelik sunum gerçekleştiren Kredi Garanti Fonu Kurumsal Pazarlama ve Tanıtım Müdürü Bülent Ersoy da sektör ve bölge ayrımı gözetmeksizin Kırşehir'de faaliyet gösteren KOBİ'lere de daha fazla faydalı olmak için çalıştıklarını ifade etti.

KOBİ'lerin toplam krediler içindeki payını yükseltmeyi ve rekabet güçlerini arttırmayı amaçladıklarına dikkati çeken Ersoy, KOBİ temsilcilerinin kefalet desteği için bankalar veya Kredi Garanti Fonuna müracaat yapılabileceğini aktardı.

Bilgilendirme toplantısına KOBİ temsilcileri ve banka yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Bülent Ersoy Kırşehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title