Haberler

Kobi A.ş Makim Makine'nin Yüzde 38'ine Ortak Oldu

KOBİ Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (KOBİ A.Ş) ikinci ortaklığını, Makim Makine Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ ile imzaladı. Makim'in yüzde 38'ini 2 milyon dolar karşılığında alan KOBİ A.Ş, beş yıl süreyle Makim'in ortağı olacak.

KOBİ'lerin finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin önderliğinde, Halk Bankası, KOSGEB ve 16 değişik Sanayi ve Ticaret Odasının işbirliğiyle kurulan KOBİ A.Ş. ikinci ortaklığını, bugün Makim Makine Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ ile imzaladı.

Düzenlenen imza törenin de konuşan KOBİ A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Keçeciler, KOBİ AŞ'nin TOBB önderliğinde Halkbankası, KOSGEB ve 16 değişik sanayi ve ticaret odasının ortaklığı ile kurulduğunu hatırlatarak, ilk ortaklığın geçen yıl Bursa'da kurulu olan Butek Makine'yle imzalandığını hatırlattı. Keçeciler, ortaklığın kısa süre önce gerçekleşmesine rağmen Butek Makine'nin çok büyük ilerlemeler kaydettiğini vurguladı.

KOBİ A.Ş ve benzeri kuruluşlara sanayinin ihtiyacı olduğunun altını çizen Keçeciler, geçen yıl 300'ün üzerinde proje başvurusu alındığını kaydetti. Bu yıl proje başvurusunun daha da artacağını kaydeden Keçeciler, şirkete yapılan her başvurunun titizlikle incelendiğini belirtti. Yatırım stratejisine uygun projelerin seçerek ayrıntılı değerlendirmeye aldıklarını ve fizibilite raporlarını hazırladıklarını ifade eden Keçeciler, "Başlıca kriterlerimiz; girişimcinin vizyon sahibi, dürüst ve projeyi hayata geçirebilecek bilgi, tecrübe ve sektör hakkında derinliğe sahip olmasıdır. KOBİ A.Ş, kredi veren ve verdiği krediyi geri ödemesinin peşinde olan bir kurum değildir. Firmaların finansman ihtiyacını karşılayan KOBİ A.Ş, onlara ortaktır" diye konuştu.

Keçeciler, KOBİ A.Ş, Makim'in yüzde 38'lik hissesini 2 milyon dolar karşılığında satın alarak ortak olduğunu belirtti. Makim'in, 1982 yılında iki üniversiteli arkadaş tarafından kurulduğunu anlatan Keçeciler, son yıllarda özellikle hızlı bir büyüme gösterdiğini ve 7 milyon YTL ciroya ulaştığına işaret etti. Keçeciler, ortaklığın geçici süre olduğunu hatırlatarak, ortaklıkta beş yıl kaldıklarını ve daha sonra uygun bir stratejiyle ortaklıktan çıkmayı hedeflediklerini kaydetti. Keçeciler, KOBİ A.Ş'nin şirketin karına ve zararına ortak olduğuna da işaret etti.

MAKİM'in bu aşamada kapasite sıkıntısı çektiğini ve bu sıkıntıdan KOBİ A.Ş ile kurtulcağını söyleyen Keçeciler, Makim'in ortaklık sonrasında Sincan OSB'ye taşınacağını belirtti. Keçeciler, ilave makine ve ekipmanlarla Makim'in işletme sermayesini güçlendireceğini söyledi.

DOST ELİ

Makim A.Ş Ortağı Ahmet Gönüllü ise, yıllardır üretim yapan ve katma değer üretenlerin üvey evlat muamelesi görmemesini istedi. KOBİ A.Ş'nin Makim'i bulduğunu belirten Gönüllü, KOBİ A.Ş tarafından uzatılan eli dost eli olarak gördüklerini sözlerine ekledi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title