Haberler

Koalisyon, Yemen'de Husilere ait patlayıcı yüklü iki teknenin vurulduğunu açıkladı

Güncelleme:

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Yemen'in batısındaki Hudeyde ili yakınlarında Husilere ait bomba yüklü iki teknenin imha edildiğini duyurdu.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Yemen'in batısındaki Hudeyde ili yakınlarında Husilere ait bomba yüklü iki teknenin imha edildiğini duyurdu.

Suudi Arabistan'ın resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, koalisyon güçleri sözcüsü Turki el-Maliki, İran destekli Husi milislere ait, uzaktan kumandalı patlayıcı yüklü iki teknenin, Hudeyde'deki Es-Salif Limanı'nın yaklaşık 6 kilometre güneyinde etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Maliki, teknelerin; Kızıldeniz'in güneyi ile Bab el-Mendeb Boğazı yakınlarında terör operasyonlarında kullanılmak üzere hazırlandığını savundu.

Teknelerin, küresel denizcilik ile ticaret hattında bölgesel ve uluslararası güvenliğe yönelik yakın bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Maliki, Husileri, "Hudeyde'yi balistik füze ve insansız hava aracı gönderme; patlayıcı yüklü tekne ve deniz mayınları hazırlama yeri olarak kullanmakla" suçladı.

Husiler, henüz konuya ilişkin açıklama yapmadı.

Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, yaklaşık bir hafta önce Husilerin kontrolü altındaki başkent Sana'ya hava saldırıları başlatmıştı.

Husiler, 3 Temmuz'da çok sayıda Kasıf-2K tipi SİHA'yla Suudi Arabistan'ın güneyindeki Hamis Muşayt ve Necran kentlerinde bulunan bir havaalanı ile askeri hava üssünü hedef aldıklarını duyurmuş, birkaç gün sonra da Suudi Arabistan'da kraliyete ait sarayları vurma tehdidinde bulunmuştu.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Yemen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title