Haberler

KOAH tedavisi gören 76 yaşındaki hastaya oksijen konsantratörü desteği

Güncelleme:

Mersin'de, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ile mücadele eden 76 yaşındaki kişiye, tedavisini evde sürdürebilmesi için oksijen konsantratörü hediye edildi.

Mersin'de, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı ( Koah ) ile mücadele eden 76 yaşındaki kişiye, tedavisini evde sürdürebilmesi için oksijen konsantratörü hediye edildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Derviş Gezer, 3 yıldır tedavi gördüğü hastaneden taburcu olmak için Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığına başvurdu.

Evde Sağlık ve Bakım Ekibi, yaşlı kişinin günde 16 saate kadar oksijen desteği alabilmesini sağlayacak konsantratör temin etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gezer, hediye edilen konsantratör sayesinde artık evinde olacağı için mutluluk duyduğunu belirterek, "Allah razı olsun. Allah devletin eksikliğini vermesin. Darda olana Allah yardım etsin. Çok yoruldum. Nefes alamıyordum, ekmek yiyemiyor, su içemiyordum. Cihaz çalışınca rahat nefes aldım." ifadesini kullandı.

Ekipte görev yapan Doktor Bahar Gülcay Çat Bakır da Gezer'in talebine kısa süre içerisinde dönüş yapıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Cihazı temin edince kendisine nasıl kullanacağını da anlattık. KOAH hastalarında ileri dönemde 16 saate kadar oksijen ihtiyacı olabiliyor. Kendisinin bunu evde kullanabilmesi ve hastaneye gidişinin azaltılabilmesi için bu cihazı kullanması gerekiyor. Biliyorsunuz ki hastaneye her gidiş enfeksiyon riskini artırıyor. KOAH hastalarında da özellikle akciğer enfeksiyonu, hastane kaynaklı zatürre dediğimiz 'pnömoni' hastalığı riski teşkil ediyor. Hastanın en azından günlük oksijen ihtiyacını karşılayabilecek, hastaneye gidişlerini azaltacak bu cihazı kendisine hediye ettik."

Kaynak: AA / Güncel

Mersin KOAH Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title