Haberler

Ko-Mek Zor Hayatlara Destek Oluyor

Güncelleme:

KO-MEK kursiyerleri, kendileri için çok büyük bir aile olan kurslarda hayata yeniden tutunduklarını söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) Kartepe İlçe Sergisi, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde açıldı. Açılışa gelen ziyaretçiler Kültür Merkezi'ne sığmadı. Vatandaşlar bina girişinde kurulan sinevizyondan açılışı takip etti. Kursiyerler, özellikle Dr. Ender Saraç'ın konuşmasını büyük bir ilgiyle takip etti ve not aldı.

''KO-MEK İLE AİLEM BÜYÜDÜ''

KO-MEK Kartepe ilçe sergi açılışında kursiyerler de konuşma yaptılar. İlk konuşmacı olan Seyhan Tezcan, 4 çocuğunu evlendirdikten sonra boşluğa düştüğünü söyledi. Tezcan, "Daha sonra eşimi de kaybettim. Psikolojik olarak çok kötü bir durumdaydım. Gelinim sayesinde KO-MEK ile tanıştım. İlgimi çeken birçok branş olduğunu gördüm ve hemen kurslara başladım. Burada arkadaşlarım bana evlat oldu. Ailem büyüdü ve KO-MEK ile hayata tutundum. Bence herkes bu kurslardan faydalanmalı. Büyükşehir Belediyesi'ne, Başkan Karaosmanoğlu'na ve yöneticilere çok teşekkür ediyorum" dedi ve ardından bir şiir okudu.

"ZOR BİR HAYATIM OLDU"

Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen sergide konuşma yapan kursiyerlerden bedensel engelli Fatma Şimşek, 8 aylıkken çocuk felci geçirdiğini ve kendisi için zor bir hayatın başladığını ifade ederek, ''Hayat mücadelem sekiz aylık bebekken başladı. Sekiz aylıkken çocuk felci geçirdim, sadece zamanında vurulmayan bir iğne yüzünden ömür boyu bedensel engelli olarak yaşamaya mecbur kaldım. On iki yaşıma kadar çok zorluklar çektim, hiç yürüyemiyordum. Annem bir sene boyunca beni sırtında taşıyarak, fizik tedavisi için her gün hastaneye getirip, götürdü. Birçok kez ameliyat oldum'' dedi.

"KO-MEK'TEN SONRA KARAMSARLIKTAN KURTULDUM"

Tedavilerden sonra hayatının düzene girdiğini ve 20 yaşındayken yine kendisi gibi bedensel engelli bir beyle hayatını birleştirdiğini söyleyen Fatma Şimşek, ''Evlendikten sonra bir kızım ve birde oğlum oldu. Eşimle hayal ettiğimiz ve yapamadığımız birçok şeyi çocuklarımız yaşadı. Bunları gördükçe teselli olduk. Üç ay önce KO-MEK'le tanıştım. KO-MEK'le tanıştıktan sonra karamsarlıklardan sıyrılıp hayata atıldım. Birçok arkadaş edindim. KO-MEK sadece manevi değil maddi destekte oldu bana. Kurslarda öğrendiklerimi yapıp sattım, para kazandım. Şimdi ise KO-MEK'le kendimi biraz daha geliştirip devletinde verdiği maddi destekle mefruşat dükkânımı açıp çalışmak istiyorum'' şeklinde konuştu.

"FARKLI KURS MERKEZLERİNDE EĞİTİM ALABİLİYORUM"

Kartepe Kurs Merkezi kursiyerlerinden 1973 doğumlu evli ve iki oğlu olan Meryem Caner de, ''Büyük oğlum trafik kazası sonucu felç kaldı. Fakat öğrenim hayatına devam etmesi gerekiyordu. Toplum içinde kendini göstermesi ve varlığını hissettirmesi adına aile olarak tam destek göstermeye çalıştık. Mücadeleli bir öğrenim hayatına devam ederek bu gün Pirelli Anadolu Lisesi'ne devam etmekte. Bende artık büyüdüğü için kendine özgüveni olması adına onu okulda yalnız bırakabiliyorum. O okuldayken ben de Büyükşehir Belediyemizin bizim için sunduğu, ev hanımları adına büyük bir nimet olan KO-MEK'e geçen yıl Kuruçeşme'de başladım. Bu yıl ise oğlumun Köseköy'de okuması nedeniyle ben de Köseköy KO-MEK'e "Mefruşat ve Şiş Örücülüğü" kurslarına devam ediyorum'' dedi. KO-MEK kurslarının Kocaeli'nin farklı yerlerinde bulunmasının hayatını kolaylaştırdığını söyleyen Caner, ''Farklı KO-MEK kurs merkezlerinde eğitim almam, vaktimi olumlu yönde değerlendirmeme neden oldu. Sabah evden oğlumla birlikte çıkıyoruz. Onu okuluna bırakıp ben de Köseköy KO-MEK e geliyorum. Öğlen arası tekrar okula gidip oğlumun ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra tekrar KO-MEK kursuma geliyorum. Burada gerek çalışanlar, gerek kurs arkadaşlarımızla aile ortamı içerisinde, hocalarımızın yardımlarıyla çok işler yapıyoruz. Kendimizi çok daha huzurlu, stresten uzak çalışarak mutlu hissediyoruz'' diye konuştu.

KO-MEK EN GÜZEL TERAPİ

KO-MEK Uzuntarla Kurs Merkezi'nde Giyim ve Mefruşat kurslarına devam eden Emine Tunç da, "4 yıl önce annemi kaybettiğimde psikolojim çok bozuldu ve sıkıntılı günler yaşıyordum. Bir komşum sayesinde KO-MEK ile tanıştım. İlk sene iğne oyası ve giyim kurslarına katıldım. Bu dönem Mefruşat ve Giyim kurslarına devam etmekteyim. 2 yıldır KO-MEK sayesinde psikolojim çok düzeldi, sanki yeniden hayat buldum. Ekonomik olarak da aileme katkıda bulunma olanağım oldu. Bize bu imkanları sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyemize çok ama çok teşekkür ediyorum" dedi.

44 KURS MERKEZİ

Kocaeli'nin her ilçesinde 44 kurs merkezi ile vatandaşların hayatında büyük değişiklikler yapan KO-MEK, 209 faklı branşta eğitim veriyor. Sadece Kartepe KO-MEK kurs merkezlerinde bugüne kadar 14.552 kursiyer eğitim almış aldı. Kartepe İlçe Sergisi'nde; 35 branşta hazırlanan ürünler sergileniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Köseköy Kartepe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title