Haberler

Ko-Mek Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi

Güncelleme:

Yoğun yağmur yağışına rağmen vatandaşların büyük bir katılım sağladığı sergi açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci ve Dr. Ender Saraç katıldı. Sergi 9 Nisan'a kadar gezilebilecek.

"ELLERİMİZDEKİ ENERJİ ÇOK ÖNEMLİ"

KO-MEK usta öğreticilerinden oluşan Halk Müziği ekibinin konseriyle başlayan açılış programında Dr. Ender Saraç, "Kışın ağırlığını ve kilosunu ilkbaharda atmanın yolları" nı anlattı. Saraç, "Eller çok önemli, bütün işlerimizi ellerimizle yapıyoruz. O yüzden ellerimizin hep enerji toplaması gerekiyor" dedi.

KARAOSMANOĞLU: HER FIRSATTA EŞİME SENİ SEVİYORUM DİYORUM

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasında sağlıklı beslenmeye vurgu yaptı. Karaosmanoğlu, "Bir insanın kendine verdiği zararı hiç kimse veremez. Bazen iyilik yaptığımızı sanarak kötülük yapıyoruz. Canımızın istediğini yiyoruz ama sonu ne oluyor hiç düşünmüyoruz. Çocukluğumuzda bağımız bahçemiz vardı. Herkes kendi işini kendi yapıyordu. Oturacak zaman yoktu. Ama insanlar daha mutluydu. Stres yoktu. İnsanlar hayattan kopmuş değildi, intihar vakaları yaşanmazdı. Ben haftada 3 gün yürüyüş yapıyorum. Ama yine de 10 kilo fazlam var. Yürümeseydim daha kötü durumda olurdum" dedi. Karaosmanoğlu ayrıca, anne babanın en büyük kazancının para mülk değil hayırlı evlat olduğuna vurgu yaparak, "Aile çok önemli. Eşlerinize onları sevdiğinizi söyleyin. Ben her defasında eşime onu sevdiğimi yineliyorum" şeklinde konuştu.

"KO-MEK'E GELENLER DEPRESYONA GİRMİYOR"

Karaosmanoğlu, "Ruh sağlığı çok önemli. KO-MEK bu anlamda bir halk üniversitesi görevini yapıyor. Kurslarımız rehabilitasyon ve tedavi merkezi gibi. Kursiyerlerimizle konuştuğum zaman bunu açık bir şekilde görebiliyorum. Bana, 'Kurslarda ufkumuz genişledi, pozitif enerjiye sahip olduk' diyorlar. İnsanlar kurslarda sevdikleri bir meşgale ediniyorlar. KO-MEK kurslarına gelenler depresyona girmiyorlar. Yöneticilere, öğretmenlere, kursiyerlere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

KARTEPE BELEDİYE BAŞKANI VE KURSİYERLERDEN KONUŞMA

KO-MEK Sergi Açılışı'nda Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve kursiyerler de birer konuşma yaptılar. Üzülmez konuşmasında kadınların ülke ekonomisine katkılarına ve bu yönde KO-MEK kurslarının başarısına dikkat çekti.

1327 KURSİYERİN EL EMEĞİ GÖZ NURU SERGİLENDİ

Sergi açılışı gerçekleştirilen Kartepe ilçesindeki Acısu, Köseköy ve Uzuntarla kurs merkezlerinde toplamda 1327 kursiyer eğitim alıyor. 35 branşta eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı ürünler sergileniyor. Açılış sonrası misafirler sergi alanını gezdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Mehmet Ellibeş Gölcük Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title