Haberler

KO-MEK'le Kültürel Değerler Yarınlara Taşınıyor

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları KO-MEK, Kireçocakları ve Mehmet Ali Paşa yılsonu yerel sergileri açıldı.

Mehmet Ali Paşa yerel sergi açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, "KO-MEK kurslarının verdiği eğitimler sayesinde kültürel değerleri yarınlarımıza taşımak kolay oluyor" dedi.

AÇILIŞLARA KATILIM YOĞUNDU

Mehmet Ali Paşa KO-MEK'in yerel sergi açılışına, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Aydın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım, Mehmet Ali Paşa Mahalle Muhtarı Mehmet Kampara katılırken, Kireçocakları yerel sergi açılışına Yeşilova Mahalle Muhtarı Selahattin Kural, Tavşantepe Muhtar Heyeti, siyasi parti temsilcileri katıldı. Her iki sergiye KO-MEK yöneticileri, usta öğreticiler kursiyerler katılırken bölge halkı yoğun ilgi gösterdi.

HER YIL 40 BİN KİŞİYE EĞİTİM

Mehmet Ali Paşa KO-MEK Kurs Merkezi yerel sergi açılışına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, ''KO-MEK kurslarında yaptığınız el işleri Türkiye Cumhuriyeti'nin kültürel değerlerini yarınlara taşıyor. Ayrıca bu kurslar eğitim dışında sabrı ve sıkıntılara dayanmayı öğretiyor. KO-MEK kursları her yıl 40 bin insana eğitim veriyor. Bu süreci başlatan ve bu günlere ulaştıran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'ya çok teşekkür ediyorum'' dedi. Mehmet Ali Paşa Ahşap boyama Usta öğreticisi ve kursiyerleri, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli'ye hazırlamış oldukları ahşap rölyef tabloyu hediye ettiler.

KURSİYERLERİ KUTLADI

Açılışlarda konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun yoğun programı sebebiyle açılışlarda bulunamadığını fakat halka selam ve sevgilerini ilettiğini söyledi. Yıldırım, KO-MEK kursiyerlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

HEP BİRLİKTE AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİLER

Konuşmaların ardından protokol, kursiyerler ile birlikte kurdela keserek sergi açılışlarını gerçekleştirdi. KO-MEK kursiyerlerinin yıl boyunca hazırlamış oldukları el emeği göz nuru eserleri inceleyen protokol kursiyerleri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title