Haberler

KO-MEK ilçe sergileri Gölcük ile başladı

Güncelleme:

KO-MEK, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında olduğu gibi yeni dönemde de "Gelenekseli Sergile" projesi ile Türkiye'deki yedi coğrafi bölgemizdeki kültürünü ilçe sergilerinde sergilemeye başladı.

YEDİ COĞRAFİ BÖLGE

7 coğrafi bölgenin kültürel ekonomik ve fiziksel özelliklerini ilçe sergilerinde yansıtan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) ilk sergisini Marmara Bölgesi konsepti ile Gölcük ilçesinde açtı. Marmara Bölgesi'nin tüm kültürel, fiziksel, gelenek ve göreneklerini sergilendiği sergide birbirinden güzel sürprizler vardı. Gölcük Kongre Sarayı'nda açılan sergide Marmara Bölgesine yönelik el işlemesinden iğne oyasına, resimden yöresel yemek kültürüne, yöresel kıyafetlerden takı ve tasarımlara kadar birçok branşta çalışmalar yer aldı. Açılışa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Bekir Köksal, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, Gölcük Halk Eğitim Müdürü Mehmet Hafız Arvaz'ın yanı sıra kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"KALİTELİ EĞİTİM ALMAK BİZİ MUTLU EDİYOR"

Sergi açılışı öncesinde KO-MEK müzik usta öğreticileri açılışa katılan vatandaşlara müzik dinletisi sundu. Açılışta kursiyerler adına konuşan İngilizce branşta eğitim alan 75 yaşındaki kursiyerimiz Haziran Polat, konuşmasında, "Dışarıdan bin güçlükle, özel kurslara yazılarak aldığımız bu eğitimi, hem güler yüzlü personel, hem de kaliteli eğitim anlayışını benimsemiş olan insanlardan almak beni çok mutlu etti" dedi.

''KO-MEK'LER SOSYAL BİR AÇIĞI KAPATIYOR"

KO-MEK projesinin çok güçlü bir proje olduğunu ifade eden Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "Bu kurslar özellikle hanımlar için bir terapi oluyor. Ev ortamından sıkılan hanımlar buralara gelerek hem sosyalleşiyor hem de bir şeyler öğreniyorlar" dedi. Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ise konuşmasında, "KO-MEK'lerin sosyal hayata çok önemli katkıları oluyor. Büyükşehir Belediyesi de bu konuda hem fiziki hem de eğitim olarak çok büyük yatırımlar yapıyor" dedi

BAŞKAN: ÇALIŞINCA HER ŞEY OLUYOR

KO-MEK'te bugüne kadar neredeyse yarım milyon kursiyerin eğitim aldığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, çalışan insanın canının sıkılmayacağını ve strese girmeyeceğini ifade etti. Vatandaşların her şeyin en güzeline layık olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Eskiden sahillerimiz kavşaklarımız perişan haldeydi ama şimdi pırıl pırıl oldu. Çalışınca her şey oluyor" ifadesini kullandı. Başkan Karaosmanoğlu konuşmasının ardından KO-MEK'te önemli bir sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve 2014 yılından beri yürütülen KO-MEK'te eğitim alan kursiyerlerin hazırlamış olduğu el emeği göz nuru çeyiz eşyalarından oluşan "KO-MEK Bohçasını" yakın zamanda evlenecek olan kursiyerimize hediye etti. Ayrıca ahşap yakma kursiyerleri Başkan Karaosmanoğlu'nun portresini hediye ederek sürpriz yaptı. Açılışta son olarak protokol ve kursiyerler hep birlikte açılış kurdelesi keserek sergi alanını gezdi.

GÖLCÜK SERGİSİ TAM NOT ALDI

Açılışı gerçekleştirilen ‪Gölcük İlçe Sergisi'nde el sanatları, yöresel yemekler, yöresel giyim ve resimleri ile tam bir Marmara Bölgesi kültürü hakimdi. ‪‎Sergide Ahşap Oymacılığı branşı ve el yapımı gemiler oldukça dikkat çekti. Osmanlı kültürünün de yansıtıldığı sergide Osmanlı hamamı ve Çanakkale yöresi ürünleri sergiye katılanları büyüledi. Marmara Bölgesi konsepti ile hazırlanan ‪Gölcük İlçe Sergisinde, işaret dili ile söylenen Çanakkale Türküsü dinleyenleri duygulandırdı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Altıntaş Marmara Gölcük Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title