Haberler

KMÜ Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesine öğrenci alınacak

Güncelleme:

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesine öğrenci alınacak.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesine öğrenci alınacak.

Binası Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı tarafından yaptırılan fakülteye, KMÜ Rektörlüğünün teklifi ve Yükseköğretim Genel Kurulunun kararıyla 60 öğrenci alınması onaylandı.

5 Aralık 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak kurulması kararlaştırılan ve yaklaşık bir yıl önce temeli atılan fakülte, 2020-2021 dönemi itibariyle öğrencilerle buluşarak eğitim-öğretime başlayacak.

KMÜ Rektörü Mehmet Akgül, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl eğitim-öğretime başlayan Tıp Fakültesinin ardından Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesinin de faaliyete geçmesinin son derece sevindirici olduğunu belirtti.

Bölgenin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda KMÜ'yü özellikle dil, gıda, tarım ve enerji alanlarının yanı sıra sağlık alanında da güçlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Akgül, şunları kaydetti:

"Son zamanlarda küresel ölçekte yaşadığımız salgın da ülke olarak sağlık sektöründe ne kadar güçlü olduğumuzu ve güven verdiğimizi bir kez daha gösterdi. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak devletimizin desteği, milletimizin güveni ve hayırseverlerimizin yardımıyla akademik altyapımızı geliştirmeye ve yeni akademik birimler açmaya devam ediyoruz. Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesine öğrenci kabulü adaylar için yeni bir alternatif fırsat olduğu kadar, üniversite akademik personeli açısından da heyecan verici bir gelişme oldu. Fakültemizin açılmasında emeği olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Lütfi Elvan'a, Milletvekillerimize, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç'a, tüm devlet yetkililerimiz ile Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı sayın Sonay Gürgen'e şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Keleşoğlu Aralık Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title