Haberler

Kmtso'nun Çalışmaları, Almanya'nın Kahramanmaraş'a İlgisini Artırdı

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (Kmtso) Tarafından Yürütülen Çalışmalar, Alman İşadamlarını Şehre Çekerken, Alman Basını da Şehre İlgi Göstermeye Başladı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) tarafından yürütülen çalışmalar, Alman işadamlarını şehre çekerken, Alman basını da şehre ilgi göstermeye başladı.

KMTSO, Kahramanmaraş ve Almanya ile ilişkileri geliştiriyor. Alman Teknik İşbirliği Kurumu (GTZ) ile 4 yıllık bir proje yürüten KMTSO, özellikle haziran ayında düzenlediği "Young Fashion Days 2007 (Genç Moda Günleri) Kahramanmaraş" programıyla Alman işadamları ile Kahramanmaraşlı sanayicileri bir araya getirdi. Ticari bağlantıların kurulduğu programdan sonra iki taraf arasındaki ilişkiler daha da arttı. Ticari bağlantılar kuran büyük Alman şirketleri, yatırım için fizibilite çalışması yaparken, Alman medyası da Kahramanmaraş'a ilgi göstermeye başladı. Tekstil sektörünün Avrupa'daki en büyük medya organı Textil Wirtschatt Dergisi ve Almanya'da dış ekonomi ağırlıklı yayınlar yapan Local Global yayın grubu tarafından yayınlanan Business Türkei Dergisi şehre gelerek KMTSO Başkanı Mehmet Balduk ile röportaj yaptı.

Bugün ise, Almanya'nın önde gelen ekonomi gazetesi Frankfurter Allgemeine, Balduk ile röportaj yaptı. Almanya'da ekonomi ağırlıklı yayın yapan ve yüksek tiraja sahip Frankfurter Allgemeine Gazetesi Türkiye Temsilcisi Dr. Rainer Hermann, Kahramanmaraş'ın, Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Hermann, Türkiye ve Kahramanmaraş ekonomisi hakkında KMTSO Başkanı Balduk'a sorular yöneltti.

Kahramanmaraş'ın son 10 yılda yaşadığı hızlı gelişimde KMTSO'nun büyük rolünün olduğunu gözlemlediklerini anlatan Hermann, odanın faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Hermann, "Ticaret ve Sanayi Odası'nın Kahramanmaraş'ın kalkınması ve dışa açılması konusunda ciddi çalışmalar yaptığını bizler de dışarıdan gözlemliyoruz. Bu çalışmalar sayesinde şehrin uluslararası bir şehir olma yolunda çok hızlı ilerleyeceğini düşünüyoruz" dedi.

(ACB-MT-MT-E)

24.07.2007 14:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title