Haberler

Klaus Maria Brandauer Bir Kez Daha İstanbul'da

35. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, 20 Haziran'da müzik ve edebiyatı buluşturan çok özel bir projeye ev sahipliği yapıyor. Bu ilginç etkinlik tarihi Aya İrini Müzesi'de saat 20.00’de başlıyor. Son üç yıldır üst üste Almanya’nın Grammy’si sayılan “Echo Klasik Ödülü”nü alarak ününe ün katan İngiliz kemancı Daniel Hope’un “Özgürlüğün Peşinde” adlı son projesi, alanlarında son derece başarılı yedi müzisyeni aynı sahnede buluşturuyor.

Konserin sürpriz ismi ise “Benim Afrikam” filmiyle Oscar’a aday gösterilen ve Altın Küre Ödüllü Avusturyalı aktör Klaus Maria Brandauer…

İlk kez Gstaad Festivali’nde seslendirilen ve müziğin savaşla olan ilişkisini, söz ve müziğin çarpıcı birleşiminde sorgulayan bu özgün projede, Stravinsky’nin savaş karşıtı masalsı yapıtı “Askerin Öyküsü”, Goethe’nin Egmont Monoloğu “War for Ever!” ve Heine’nin “The Grenadires” adlı eserleri sahnede Klaus Maria Brandauer tarafından okunacak.

Dünyevi zenginlikler uğruna kemanını şeytana satan askerin hikayesi konu eden “Askerin Öyküsü” adlı eseri Klaus Maria Brandauer’in yorumuyla dinlemek hem müzikseverler, hem de kendisini beyazperdeden tanıyanlar için kaçırılmayacak bir fırsat olacak… Brandauer István Szabó’nun “Mephisto” adlı filminde Kariyeri için Nazi partisiyle işbirliği yapan genç ve hırslı aktör rolüyle büyük ses getirmiş ve Cannes’da En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanmıştı…

“Out Of Africa”daki Bror Blixen tiplemesiyle Oscar’a aday gösterilen, bu rolle Altın Küre Ödülü’nü kazanan Klaus Maria Brandauer şu aralar yönetmen Peter Stein’in Berlin Ensemble ile sahneye koyduğu Friedrich Schiller’in “Wallenstein Dram Üçlemesi” adlı 10 saatlik tiyatro oyununda başrolü oynuyor.

Efsanevi Beaux Arts Üçlüsü’nün gelmiş geçmiş en genç üyesi olan Daniel Hope, Bobby McFerrin, Mia Farrow ve The Police grubunun davulcusu Stewart Copeland gibi isimlerle yaptığı çalışmalarla büyük ses getirdi. İngiltere’nin en önemli gazetelerinden The Observer tarafından “Jacqueline du Pré’den beri en heyecan verici İngiliz yaylı yorumcusu” sayılan  Daniel Hope son üç yıldır peş peşe Almanya’nın Grammy’si “Echo Klassik” ödülünü  alıyor. 

BİLETLER İÇİN

Biletix satış noktaları; www.biletix.com ve Biletix çağrı merkezi (0216) 556 98 00 aracılığıyla ve AKM ve Aya İrini Müzesi gişelerinden temin edilebilir.

Festivalle ilgili ayrıntılı bilgi için : www.iksv.org/muzik

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title