Haberler

Klasik Otomobil Tutkunları Sapanca'da Buluştu

Klasik Otomobil Kulübü Üyeleri,1950'li Yıllardan Kalma Otomobilleriyle Sakarya'nın Sapanca İlçesinde Bir Araya Geldi

Klasik Otomobil Kulübü üyeleri,1950'li yıllardan kalma otomobilleriyle Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bir araya geldi.

Sapanca'da bir otelde düzenlenen etkinliğe aileleriyle katılan klasik otomobil tutkunları, araçlarıyla 1950'li yılların nostaljisini yaşattı.

Kulüp üyeleri, otomobillerini otelin otoparkında bir süre sergiledikten sonra konvoy halinde ilçe turu attı.

Kulüp Başkanı Aydın Harezi, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 klasik otomobil sahibiyle Sapanca'da bir araya geldiklerini söyledi.

Amaçlarının klasik otomobil tutkunlarıyla fikir alışverişi yapmak olduğunu bildiren Harezi, şöyle konuştu:

'Bütün araçların hepsi birbirinden çok farklı. Günümüzde üretilen otomobillere baktığınızda, yanına yaklaşmayınca hangi model olduğunu anlayamıyorsunuz. Günümüz otomobilleri bilgisayar dizaynıyla yapılıyor, o yüzden hepsi birbirine benziyor. Ama klasik otomobiller tamamen elle tasarlanmış. Klasik otomobiller günümüzde kliplerde ve dizilerde çokça kullanılıyor. Ayrıca yoğun bir talep var. Kulübümüze günlük 500 ile bin lira arasında bağış alarak, dizilerde kullanılması için otomobilleri kiralıyoruz.'

1970 model Porsche Carrera sahibi Tunç Lokmanhekim ise klasik otomobil tutkusunun 'hastalık olduğunu' belirterek, 'Hastalığın da dereceleri var. Bu bir merak, hobi. Kimi pul biriktirir kiminin de böyle merakı vardır' dedi.

- 103 OTOMOBİLLİK KOLEKSİYON-

1963 model Chevrolet Corvette sahibi iş adamı Cengiz Arsay da klasik otomobil tutkusunun kendisine basası Mehmet Arsay'dan 'miras kaldığını' söyledi.

İstanbul'da babasının ismini taşıyan Mehmet Arsay Otomobil Müzesi'nin bulunduğunu bildiren Arsay, 'Şu an itibariyle 103 otomobilimiz var. En eski otomobil 1903 model. 1900'lerden 1990'lara kadar gelen koleksiyonumuz bulunuyor. Müzemiz halka açık, isteyen gezebilir' diye konuştu.

Bu tutkunun vazgeçilemez olduğunu anlatan Cengiz Arsay, şunları kaydetti:

'Bu bir hastalık, içine girdiniz mi çıkamazsınız. Bu merakın oluşmasında bugünkü otomobillerin sıkıcılığı var. Bugünkü otomobil markalarını tanıyamıyorum, hepsi birbirine benziyor. Günümüz otomobilleri monoton tasarımlar haline geldi. Antika otomobillerde seçenek inanılmaz fazla. Geçmiş yılların otomobil tasarımlarında bugünkü öncelikler yok. Az yakacak, motoru küçük olacak, çevreyi az kirletecek, emniyetli olacak. Klasik otomobillerde ise birinci öncelik otomobilin güzelliğiyle başlıyor, önce güzel olacak. Çıkış noktası bu olduğundan klasik otomobiller göze daha hoş geliyor.'

Yüzyılın en büyük buluşunun otomobil olduğunu ifade eden Arsay, 'Kullandığınız otomobil hayat geçirmiş oluyor. Bu otomobilin ilk sahibi yaşıyor mu, yaşamıyor mu? Biz bu otomobillerin sahibi değil bakıcılarıyız. Bizden sonra başkaları bakacak. Gelecek nesillere aktarılacak. 21. yüzyılın gelecek nesillere en önemli mirası otomobil olacaktır' diye konuştu.

Kulübün davetlisi olarak Sapanca'ya gelen gazeteci Rahşan Gülşan ise otomobilin vazgeçemediği hobisi olduğunu belirtti.

(KMK-ESA-DEL) - SAKARYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title