Haberler

Klasik araç tutkunları Cumhuriyet Bayramı'nı başkent turuyla kutladı

Güncelleme:

Ankara Klasik Arabalar Kulübü üyeleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla klasik arabalarıyla başkent sokaklarını gezdi.

Altındağ Belediyesi ile Ankara Klasik Arabalar Kulübünce düzenlenen etkinlik, Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünden başladı.

Tura katılan yaklaşık 60 klasik araba, güzergahında Ankara Kalesi'nin de olduğu şehir turunu Altındağ ilçesinde bulunan Altınköy Açık Hava Müzesi önünde tamamladı.

Şehir turuna katılan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Cumhuriyetin Altındağ'da kurulduğunu anımsatarak şöyle konuştu:

"97'nci yılda biz de klasik arabalarımızla birlikte Ankara sokaklarında, Cumhuriyetin kurulduğu topraklarda halkımızla birlikte coşkulu bir kutlama yapıyoruz. Cumhuriyeti en güzel şekilde gelecek nesillere aktarmak için bu topraklardan bütün dünyaya haykırıyoruz, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet bağımsız bir şekilde varlığını sürdürecektir. Büyük Atatürk'ün 'En büyük eserim.' dediği Cumhuriyet emin ellerde."

Ankara Klasik Arabalar Kulübü Başkanı Necdet Boyacı ise kulübü 2011 yılında kurduklarını söyledi.

Kuruluş yılından bu yana etkinlik düzenlediklerini belirten Boyacı, bu sene Kovid-19 salgını nedeniyle düzenledikleri ilk etkinliğin Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gerçekleştirdikleri şehir turu olduğunu anlattı.

Turun, Cumhuriyetin 97'nci yıl dönümüne özel düzenlendiğine değinen Boyacı, yılın ilk etkinliği olduğu için katılımın iyi olduğunu söyledi.

Tura katılan en eski klasik arabanın sahibi Ahmet Keten Cumhuriyetin 97'nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen tura katıldığı için memnun olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Altındağ Belediyesi Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title