Haberler

Klaros Antik Kenti Tamamen Yandı

İzmir'in Menderes İlçesine Bağlı Ahmetbeyli Beldesi ile Selçuk İlçesinin Gölova Köyü Sınırlarından Başlayan ve Rüzgarın da Etkisiyle Pamucak Sahiline Kadar Yayılan Yangın, Devam Ediyor.

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Ahmetbeyli beldesi ile Selçuk ilçesinin Gölova köyü sınırlarından başlayan ve rüzgarın da etkisiyle Pamucak sahiline kadar yayılan yangın, devam ediyor.

Klaros Koyu ve antik kenti ile Baradan Koyu'nun tamamen yandığı, yaklaşık 100 hektarlık çam ve makilik alanda hasarın meydana geldiği yangında, 7 kilometrelik sahil şeridinin etkilendiği tahmin ediliyor.

Selçuk Kaymakamı Aziz İnci, yangının, rüzgarın etkisiyle sahil kesimine yayıldığını söyledi. İnci, "Şu anda ne kadar alanın hasar gördüğünü söylemek çok zor. Yangın hala devam ediyor. Bölgede bulunan yaklaşık 7 kilometrelik sahil şeridi yangından etkilendi. Tahminen 100 hektardan fazla çam ve makilik alan, yangında hasar gördü" dedi.

Yangının, elektrik hatlarında meydana gelen kıvılcımlardan kaynaklandığının sanıldığını bildiren İnci, sahil şeridindeki Klaros Koyu ve antik şehri ile Baradan Koyu'nun tamamen yandığını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title