Haberler

KKTC'yi fırtına vurdu

Güncelleme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) dün gece etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına birçok yerde maddi hasara yol açtı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC)  dün gece etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına birçok yerde maddi hasara yol açtı. Evlerin çatısı uçtu, hayvanlar telef oldu, bir çok yerde ağaçlar devrildi, elektrik dağıtım hatları zarar gördü.

Güzelyurt ve Lefke bölgesinde 12 servi ağacı sökülerek ana yola devrildi, ağaçlardan biri bir evin garajının üzerine düşerek garajdaki 2 aracın hasar görmesine neden oldu.

GAZİMAĞUSA'DA ÇATILAR UÇTU, ARAÇLARA ZARAR VERDİ

Gazimağusa bölgesinde bir evin kiremitleri söküldü, bir ağılın sacdan yapılmış çatısı şiddetli rüzgardan dolayı uçtu.

Yol kenarında bulunan büyük reklam panosu sökülerek zarar gördü.

İSKELE'DE AYDINATMA DİREĞİ YOLA DEVRİLDİ

İskele bölgesinde ise bir ağılın sacdan mamul çatısı şiddetli rüzgardan dolayı söküldü.Ünimar Çemberindeki aydınlatma direği ise yol içerisine devrildi. Elektrik direği, polis, KIB-TEK ve İskele Belediyesi ekipleri tarafından kaldırıldı.

GAZİKÖY'DE AĞAÇ ANAYOLA DEVRİLDİ

Lefkoşa bölgesinde meydana gelen şiddetli fırtınadan dolayı ise bir servi ağacı sökülerek Gaziköy bölgesinde anayol içerisine devrildi.  Devrilen ağaç itfaiye ekipleri tarafından kaldırıldı.

FIRTINADA HAYVANLAR TELEF OLDU

KKTC Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, dün akşamki doğal afetten dolayı birçok bölgedeki çiftliklerde de büyük zararlar oluştuğunu ve birçok hayvanın telef olduğunu açıkladı.

Naimoğulları'nın açıklamasına göre fırtınadan dolayı Kumyalı köyünde 10 küçükbaş,  Gaziköy'de de 6 küçükbaş hayvan telef oldu.

HAYVANLAR ELEKTRİK AKIMINA KAPILDI

Naimoğluları ayrıca  Doğan Küçükoğlu'na ait 7 büyükbaş hayvanın da elektrik tellerinin kopmasından dolayı elektrik akımına maruz kalarak telef olduğunu bildirdi.

BAŞBAKAN AFET BÖLGELERİNİ GEZDİ

KKTC Başbakanı Ersan Saner, dün akşamki fırtına ve şiddetli yağmurdan olumsuz etkilenen Yeniboğaziçi bölgesinde incelemelerde bulunarak hasarın karşılanması için gereken desteği vereceklerini açıkladı.

Başbakan Saner, fırtına ve şiddetli yağışın bölgede çok ciddi hasar yarattığını, hasar tespiti için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İÇİŞLERİ BAKANI BÖLGEDE İNCELEMELERDE BULUNDU

KKTC İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Lefke'de dün akşam yaşanan şiddetli fırtınadan dolayı zarar gören bölgeleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Lefke Kaymakamı Sadi Güneş'ten yaşanan şiddetli fırtınadan dolayı etkilenen bölgeler hakkında detaylı bilgi alan Evren, daha sonra fırtınanın en çok hasara yol açtığı Gemikonagi Sanayi bölgesinde incelemelerde bulundu.

Gemikonağı Sanayi bölgesinde bölge sakinleri ile bir süre görüşüp, vatandaşla sohbet eden Bakan Evren, bölgedeki zararın tespiti ve yaraların sarılması için gerekli çalışmanın yapılacağını ifade etti.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Fırtına Kıbrıs Evren Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title