Haberler

KKTC'ye Dev Sağlık Kompleksi

Yakın Doğu Üniversitesi (Ydü) Tıp Fakültesi Hatanesi'nin Temeli, Düzenlenen Bir Törenle Atıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Tıp Fakültesi Hatanesi'nin temeli, düzenlenen bir törenle atıldı.

Eylül 2009'da hizmete açılması planlanan Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin temeli, KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı ile YÖK Başkanı Prof Dr. Y. Ziya Özcan'ın katıldığı bir törenle atıldı.

Törende, KKTC'de önemli bir kalkınma çabası olduğunu ancak bunların yetmediğini, el birliğiyle daha ileriye gitmek gerektiğini kaydeden Devlet Bakanı Cemil Çiçek, KKTC'nin en önemli atılımlarının eğitim alanında olması gerektiğini vurguladı ve "Burası bir eğitim adası haline geldiği takdirde, bu, beraberinde çok şey getirecektir" dedi.

YÖK Başkanı Prof Dr. Y. Ziya Özcan ise KKTC'nin eğitimde böyle bir yatırımda bulunmasından gurur duyduğunu belirtti. Özcan, çağımızda devletlerin, silahlanmada gösterdikleri başarıdan çok, bilimde attıkları adımlarla ve başarılarla anıldıklarını hatırlatarak Yakın Doğu Üniversitesi'nin yatırımlarının bu bakımdan isabetli olduğunu söyledi. Rumların, eğitimde KKTC kadar ileri gidemediğini ve bu yatırımların onları kıskandırdığını ifade eden Özcan, Yakın Doğu Üniversitesi'nin temelini attığı hastanenin, AR-GE faaliyetlerinde ve topluma hizmet noktasında önemli işleri yerine getireceğini belirtti.

"SAĞLIKTA GÜNEY'E RAĞBET BİTİYOR" Bütün tıbbi hizmetlerin verileceği YDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, KKTC'deki kalp ve kanser vakalarının yoğunluğu göz önünde bulundurularak kapsamı genişletilmiş kardiyoloji ile onkoloji servisleri yer alıyor. Bu sayede Kuzey Kıbrıs'ta yaygın şekilde görülen kalp ve kanser hastalıklarının tedavisi için Rum kesimine gidişler duracak; erken teşhis ve tanı olanaklarına kavuşulacak. Ayrıca Kıbrıs'a turistik amaçla gelen yabancılara kendi ülkelerinin onay verebileceği uluslararası standartlarda sağlık hizmeti sunulabilecek ve modern bir hastanede geleceğin doktorlarının yetiştirilecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin bölgede sağlık turizmini başlatması da bekleniyor. Hastanenin kriterleri, global sağlık akreditasyon kuruluşu JCI (Joint Commission International) tarafından akredite edilecek. Böylece YDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi bölgenin en donanımlı ve en modern hastanesi haline getirilecek.

"RUM TARAFI RAHATSIZ" Yakın Doğu Üniversitesi'nin kurulma aşamasındaki Tıp Fakültesi ve fakülteye bağlı hastane Kıbrıs Rum tarafında rahatsızlığa neden oldu. 3 Şubat 2008 tarihli Kıbrıs Rum kesimi gazetelerinden Haravgi'de yer alan haberde, Rum doktorlar Kuzey Kıbrıs'ta, Rum kesiminden önce bir tıp fakültesi ve buna bağlı hastanenin kuruluyor olmasından duydukları endişeyi dile getirdi. Doktorların Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelttiği eleştiriler de Avrupa'da tıp fakültesinin olmadığı tek ülkenin "Kıbrıs" olduğu ve tanınmayan KKTC'de böyle bir tıp fakültesinin hayata geçirilmesinin kendi açılarından büyük hayal kırıklığına yol açacağı noktasında birleşiyordu.

(CY-CY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title