Haberler

KKTC Turizmden Umutlu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Turizm Bakanı Enver Öztürk, Turizm Alanında Yapısal Çalışmaların Sonuçlarının Bir Yıl Sonraki Verilere Yansıdığını Belirterek, 2007'ye Umutla Girdiklerini, 2008'de İse KKTC'nin Turizmde Yıldız Olacağını Söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Turizm Bakanı Enver Öztürk, turizm alanında yapısal çalışmaların sonuçlarının bir yıl sonraki verilere yansıdığını belirterek, 2007'ye umutla girdiklerini, 2008'de ise KKTC'nin turizmde yıldız olacağını söyledi.

Öztürk, ülke ekonomisinin lokomotif sektörü turizmin, ekonomiye katkısını, mümkün olan en üst seviyelere çekmek amacıyla, Türkiye'den gelen turist oranını artırmaya yönelik farklı çalışmalar ve İngiltere piyasasına yönelik yeni bir teşvik sistemi uygulanmaya konduğunu anlattı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Öztürk, uygulamaya koydukları acil tedbirler içerisinde Almanya ve Avusturya gibi KKTC turizm piyasası açısından üçüncü ülkeler olarak nitelendirilen pazarlara yönelik de çalışmalar başlatıldığını ifade etti. Öztürk, bu çalışmalar hakkında detayları, önümüzdeki günlerde turizm sektöründeki sivil toplum örgütleri ile yapılacak turizm şurası nitelikli toplantıda basına açıklayacağını bildirdi.

Öztürk, Ocak-Kasım 2006 dönemi incelendiğinde, geceleme rakamının 2005 yılına oranla düşüş göstermiş olmasına rağmen yine aynı dönemde toplam konaklayan kişi sayısının 2005 rakamlarının üzerinde olduğunu belirtti. Özellikle otellerde konaklayan Türk vatandaşlarının sayısında yüzde 30'a varan bir artış görüldüğünü ifade eden Öztürk, 2005 yılının genel doluluk oranının yüzde 40.7 olduğunu, 2006 yılının genel doluluk oranının son üç ayın yıl geneline oranla daha iyi geçmesi sonucunda, yüzde 33 civarında gerçekleşmesinin beklendiğini belirtti. Bakan Öztürk, yılbaşı ve bayramda şehir içi otellerinin birçoğunun yüzde 100 olmak kaydıyla oldukça yüksek doluluk oranları ile çalıştıklarını da ifade etti.

2007 yılında doluluk oranlarının 2006 yılına göre çok daha iyi olacağını ve doluluk oranlarının yüzde 50'lere çıkarılması amacıyla çalıştıklarını belirten Öztürk, çalışmaları içerisinde yeni pazar arayışları ve yeni teşvik sistemleri bulunduğunu bildirerek, 2007'ye umutlu girdiklerini, 2008'de ise KKTC'nin turizmde yıldız olacağını anlattı.

Ekonomi ve Turizm Bakanı Enver Öztürk, geçmiş yıllarda hazırlanıp bir türlü yasallaştırılmamış Turizm Master Planı'nın güncelleştirilmesiyle ilgili çalışmalara da başladıklarını söyledi. Öztürk, sektörle ilgili yasalarla birlikte Turizm Master Planı'nın da mümkün olan kısa sürede yasallaşması yönünde gayret sarf edeceklerini sözlerine ekledi.

(MG-SŞ-SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title