Haberler

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, Ordu'da

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "İnşallah bir daha böyle olaylar yaşanmaz ve bir daha böyle olaylara teşebbüs edilmez." dedi.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "İnşallah bir daha böyle olaylar yaşanmaz ve bir daha böyle olaylara teşebbüs edilmez." dedi.

Ataoğlu, "KKTC Tanıtım Etkinliği" programı kapsamında geldiği Ordu'da, beraberinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Ataoğlu, burada yaptığı konuşmada, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan KKTC'ye direk uçuşların başladığını anımsatarak, haftada üç gün gerçekleşen seferlerin başlatılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişimine değinen Ataoğlu, darbe girişimi gecesi şehit olanlara rahmet, yaralılara ise şifa diledi.

Yaşanan gelişmelerin KKTC vatandaşlarını da derinden üzdüğünün altını çizen Ataoğlu, "Bizlerde aynı şekilde etkilenmiş olduk. İnşallah bir daha böyle olaylar yaşanmaz ve bir daha böyle olaylara teşebbüs edilmez." diye konuştu.

Türkiye'nin 2023 hedefinin önüne bu tarz olayların geçemeyeceğini vurgulayan Ataoğlu, "Anavatan Türkiye'de konulan 2023 hedeflerine çok daha erken ve çok daha hızlı göreceğini, bu büyüme hareketlerinin aynı şekilde KKTC'ye de etkisinin yansıyacağı hiçbir şekilde inkar edilemez. Temennimiz bu olayların bir daha yaşanmaması." dedi.

Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin turizm çalışmalarına da değinerek, "Yaptığımız çalışmalar sonrası en fazla turist sayısının yoklandığı taktirde anavatan Türkiye'den geldiğini tespit etmiş bulunuyoruz. Bundan sonra anavatandan turist sayısının daha fazla geleceğine inandığımız için bir takım eksiklerin de olduğu fark ettikten sonra Ordu gibi güzel illerde kendimizi tanıtma fırsatı bulmak için girişimlerde bulunuyoruz." diye konuştu.

Türk halkını KKTC'ye davet eden Bakan Ataoğlu, "Ada olmamız nedeniyle deniz, kum ve güneş var. Ama onun dışında olan etkinliklerimizin de görülmesi amacıyla herkesi davet ediyorum. Gerek dağcılığın olduğu, gerek yürüyüş mekanlarının da bulunduğunu, spor turizminin olduğu, sağlık turizminin olduğu ve buna benzer birçok etkinliklerin de olduğunu görerek ve yaşayarak anlamalarını istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ise Türkiye'nin deniz, kum ve güneş parantezinden çıkıp özellikle yayla, tabiat ve kültür, çevre ve sağlık turizminin de geliştirilmesi konusunda yeni bir atılım içerisinde olduklarını belirterek, "Yeni dönemde inşallah Türkiye'de hem pazar hem de ürün çeşitliliğini artırmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bizim en büyük hedefimiz cumhuriyetimizin 100'ncü yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliridir." ifadesini kullandı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ataoğlu'na teşekkür etti.

Ataoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin'i makamında ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Yayman Enver Yılmaz Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

title