Haberler

KKTC Sanayi Odası, Lefkoşa'da Araçlı Eylem Düzenledi

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (Ktso), "KKTC'ye Yatırım Yapan Sanayicilerin Üretiminin Sesini Duyurmak" Amacıyla Bugün Başkent Lefkoşa'da Araçlı Eylem Yaptı.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), "KKTC'ye yatırım yapan sanayicilerin üretiminin sesini duyurmak" amacıyla bugün başkent Lefkoşa'da araçlı eylem yaptı.

Sanayi Odası, eylemde, hükümetten, mazot zammının geri alınmasını, girdi maliyetlerinin düşürülmesini, hammadde, makine ve teçhizattan vergi alınmasına son verilmesini, kamuda istihdama son verilmesini ve artırılan kamu giderlerinin yatırımcıya vergi olarak geri dönmesine son verilmesini istedi.

Sanayi Odası'nın araçlı eylemine, "KKTC'ye yatırım yapan tüm sanayiciler, üretimin sesini duyurmak için" ticari ve iş araçlarıyla katıldı.

Gazimağusa, Haspolat, Girne, Güzelyurt ve Lefkoşa'da değişik saatlerde iş araçlarıyla toplanan eylemciler, araç konvoylarını Gönyeli ve Haspolat çemberlerinden hareket ettirerek, Lefkoşa girişindeki trafik ışıklarında birleştirdiler.

Birçok iş ve ticari araç ile gerçekleştirilen eylemde, araçların üzerlerine, "Hükümetten laf değil, icraat bekliyoruz", "Üretim olmazsa bağımsızlık olmaz", "Polisiye önlem değil, ekonomik önlem istiyoruz", Üretmek sevinç, yerli malı kullanmak övünçtür", "Devletler üreticilerin omuzlarında yükselir" ve "Kalkınma üretimden geçer" şeklinde pankartlar taşıdı.

Eylemciler, araçlı eylemi, Lefkoşa girişinden başlayarak, Otobüs Terminali, Girne Kapısı ve Cumhuriyet Meclisi güzergahını izleyerek Başbakanlık kavşağı önündeki trafik ışıklarında sona erdirdi.

Araçlı eylemin ardından Sanayi Odası, Başbakanlık önünde bir miting düzenledi. Sınırlı sayıda aracın alındığı Başbakanlık önüne, sanayiciler yürüyerek ve ellerinde KKTC ve Türkiye bayrakları, KTSO bayraklarıyla geldi. Mitingde, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Salih Tunar ile Sanayi Odası Asbaşkanı Musa Sönmezler birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Sanayi Odası Başkanı Tunar, Başbakan Ferdi Sabit Soyer'e iletilmek üzere odanın taleplerini içeren bir mektubu Başbakanlık yetkililerine sundu. Başbakan'a sunulan mektup, odanın Gazimağusa temsilcisi Teoman Kuran tarafından basına da okundu.

Sanayi Odası'nın Başbakan'a sunduğu mektupta, "Sayın Başbakan, geldiğimiz bu noktada, hükümetlerinizden beklentilerimiz büyük ölçüde yerine getirilmediği için, KTSO misyonunu yerine getiremez duruma gelmiştir. Sanayicimiz, her geçen gün zaman ve kan kaybederek üretimden kopmaktadır" ifadelerine yer verildi.

(MG-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title