Haberler

KKTC Sağlık Bakanı Vaiz'in "KKTC'de Kanser Tedavisi Olmam" Dediği İddiası

KKTC'nin Önde Gelen Sivil Toplum Örgütlerinden Kanser Hastalarına Yardım Derneği (Khyd), Sağlık Bakanı Eşref Vaiz'in Bir Yerel Gazetede (Star) Yayınlanan, "KKTC'de Kanser Tedavisi Olmam" Sözleri Üzerine Açıklama Yaparak, Kanser Hastalarının Şu Anda Aldıkları Tedaviden Hiçbir Kuşku Duymaması Gerektiğini Vurguladı.

KKTC'nin önde gelen sivil toplum örgütlerinden Kanser Hastalarına Yardım Derneği (KHYD), Sağlık Bakanı Eşref Vaiz'in bir yerel gazetede (Star) yayınlanan, "KKTC'de kanser tedavisi olmam" sözleri üzerine açıklama yaparak, kanser hastalarının şu anda aldıkları tedaviden hiçbir kuşku duymaması gerektiğini vurguladı.

KHYD Başkanı Raziye Kocaismail yazılı yaptığı açıklamada, bugün Star Gazetesi'nde manşet olan ve Bakan Vaiz'in söylemi olduğu iddia edilen açıklamayla derneğin büyük bir sıkıntı yaşadığını belirtti. Kocaismail, bugün derneklerine telefon eden ve mesaj gönderen yüzlerce kanser hastası ve yakınının büyük bir panik içerisinde olduğunu ifade ederek, kanser hastalarının şu anda aldıkları tedaviden hiçbir kuşku duymaması gerektiğini vurguladı. Kemoterapinin dünyanın iyi merkezlerinde uygulananın aynısı

olduğuna dikkati çeken Kocaismail, çocuk onkolojisinde hiçbir sorunun kalmadığını, hematolojide de iyi bir yerde olduklarını ifade etti.

"Eksiklerimiz radyasyon onkolojisindedir. Bu yöndeki gerekli hizmeti ise Güney Kıbrıs ve Türkiye'den almaktayız. Bu eksiklere rağmen radyasyon onkolojisi de şu anda bazı tedavileri verebilmektedir" diyen Kocaismail, yıllar önceki olumsuz tablonun artık kalmadığını ve Bakan Vaiz'in, çok yakını, kendi kanı ve canı olan iki insanın da şu anda tedavi aldığı merkezden bu şekilde bahsedebileceğine ihtimal vermediklerini söyledi. Kocaismail, nereden kaynaklanmış olursa olsun bu hatanın talihsiz bir duruma

dönüştüğünü, tüm hastaları tedirgin ettiğini dile getirerek, "Öyle tedirginlik duyulacak, yaşamsal boyutta risk taşıyacak tedavilerin verilmesine karşı her zaman mücadele eden bir dernek olarak, sevgili hasta ve hasta yakınlarımızı bize ve önerilerimize her zaman olduğu gibi güvenmeye davet ediyoruz" dedi.

Hastaların haklarını savunan bir dernek olarak bunca olumsuz bir haberin hastalar adına taşıdığı panik ve üzüntüyü paylaştıklarını ifade eden Kocaismail, bugün, yaşanması muhtemel onkolog sorunu başta olmak üzere danışma kurulu ve yasa gibi sorunları Sağlık Bakanlığı'yla çözme çabalarına devam ettiklerini, bu vesileyle bir kez daha duyurmak istediklerini söyledi.

(MG-OYK-OYK-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title